Magazine Magazine Een darkroom vol veilige seks "De chatter beleeft fabelachtige avonturen. Als een soort halfgod wandelt hij door een enorme, inktzwarte ruimte vol mensen die hij op de tast mag leren kennen." Het verslavende effect van chatboxen op het internet, een stand van zaken door een ex-junkie.
Magazine Magazine De nacht dat de bomen spraken Zot moet je zijn om een hele nacht met een druïde in een donker bos door te brengen, in een donker dal, naast een magische steen die de streekbewoners La Table des Sorcières noemen. In de gietende regen bovendien. Voorwaar, hier vindt u het verslag van een magische nacht.
Magazine Magazine Te bed bij de burgemeester Wie kent de duisternis beter dan de Antwerpse nachtburgemeester Vitalski? En waar kan hij de pers beter ontvangen dan op de plek waar hij zich hoogst zelden bevindt: zijn eigen bed.
Magazine Magazine Tafelen Remo Gozzi is de 'koning van de nacht', al 37 jaar lang. De Italiaanse rotisseur en jazzliefhebber bespeelt tot in de vroege uurtjes de sauspannen in zijn restaurant Mozart.
Magazine Magazine Het territorium van de nacht Net voor ik dit begin te schrijven, vind ik in mijn mailbox een e-mail van een vriend die ergens aan de oostelijke Middellandse Zee kampt met een zware griep. Hij vertelt een koortsdroom van de nacht tevoren, waarin zijn keurige publieke ik toekijkt hoe een andere man, die hij achteraf ook zelf blijkt te zijn, …
Magazine Magazine Langs de dwaalwegen tussen bed en dijk Alle aangeboren angsten, oerdriften en atavistische vluchtreflexen ten spijt: ik ben níet bang in het donker. Ik ben bang voor slapeloosheid maar als slapeloze ken ik de nacht als geen ander.
Magazine Magazine Met maan en macht Nachtarbeid valt niet meer weg te denken uit onze samenleving. Terwijl bedrijven de klok rond draaien en nachtwinkels kruideniers verdrijven, is het fenomeen echter nauwelijks in kaart gebracht. Vervagen de grenzen tussen dag en nacht, of is de 24-uurseconomie een fabel?
Magazine Magazine Trouwen tussen de lakens Nacht is een mannelijk woord. Het is een hij die donker is, en stil. Maar in het Arabisch en het Hebreeuws is nacht 'laila': een vrouwennaam. Een zij die mooi is, en verleidelijk. Man, vrouw en nacht. We laten ons opvrijen door feiten, verhalen en anekdoten uit de tederheid en de dramatiek van wereldwijde huwelijksnachten.
Culinair Culinair Champagne Je wil een goede vriend al het beste van de wereld toewensen, of je bent heimelijk verliefd op zijn vrouw dan kan je hen achter de oren, op de slapen of achter de revers van de jas 'aanstrijken' met een in champagne gedoopte vinger: geluk gegarandeerd!
Culinair Culinair Crodino Maak kennis met "het enige echte alcoholvrije aperitief". In Italië is Crodino bijzonder populair, maar in de rest van de wereld is het goudgele vocht nog relatief onbekend
Culinair Culinair Martini Martini staat vooral bekend om zijn reclamecampagnes. Dat is vanaf het begin zo geweest. Lang voor de televisie bestond, besteedde Martini al veel aandacht aan het maken van reclame via posters.
Culinair Culinair Pastis Pastis is het drankje dat geassocieerd wordt met de zon, ontspanning, vakantie, krekels en petanque. De bekendste pastis zijn de Ricard en de Pernod.
Culinair Culinair Pernod Pernod is een pastis. Oorspronkelijk was Pernod een alcohol op basis van een uitzonderlijke mix van kruiden, in de courante taal sprak men over Absint. Na Wereldoorlog I werd het recept gewijzigd omdat Absint verboden werd.
Culinair Culinair Pineau des Charentes Pineau des Charentes is een alcoholisch drankje uit het Franse departement Charente en Charente Maritime.
Magazine Magazine De geur die blijft hangen Van de talloze parfums die jaarlijks gelanceerd worden, overleven slechts een drietal de eerste vijf jaar. Als ze na een decennium nog succes hebben, mag je al spreken van een klassieker. 1992 leverde een uitzonderlijke oogst: maar liefst vier parfums van toen geuren nu nog even levendig.
Magazine Magazine Blanke pit in een ruwe bolster Nog slechts enkele elementen in deze opwekkende woning herinneren aan het verkrotte pand met zijn donkere, benepen kamertjes. Een muf verleden dat werd opengebroken om licht en lucht binnen te laten stromen.
Magazine Magazine Onvoorwaardelijk trouw Mensen die jarenlang zweren bij één en dezelfde geur en zich niet laten verleiden door nieuwigheden, het zijn uitzonderingen in een tijd waarin we gemiddeld vier parfums in de badkamer hebben staan. Wat boeit, bevalt en bindt hen aan die ene geur?
Magazine Magazine Lala Hamdallaye Met respectievelijk Olla Vogala en Oblomow bewezen Wouter Vandenabeele en Gerry De Mol al met een open geest naar de wereld te kijken. Voor 'Hamdallaye', een project in samenwerking met Vredeseilanden, gaan ze nu samen met Afrikaanse muzikanten op tournee door Senegal en Vlaanderen.
Magazine Magazine Herfst in Macedonië De keuken van het restaurant Notos is gebaseerd op recepten uit Constantin Erinkoglou's jeugdjaren in Griekenland. Met hem als gids trokken we naar vergeten bergdorpjes in het verre Macedonië en raadselachtige kloosters op de Athosberg.
Magazine Magazine Een tuin als een oud parfum De geuren van Guerlain zijn uniek. Jean-Paul, de laatste telg in deze dynastie van parfumeurs die onder eigen naam werken, is een vastberaden en gepassioneerd man. Doe nooit iets maar half, luidt zijn devies "en dat geldt ook voor stommiteiten". Een informeel portret.
Magazine Magazine STOOM AFBLAZEN "Voor welk protest bent u hier?" vraagt de politieagent op de opgewekte toon van iemand die zijn job graag doet. "De filmstudio", antwoord ik. Hij wijst naar een witte tent op het grasplein achter zijn wachthokje. "Eerst moet je daar door." Het stadhuis van New York is niet meer wat het vroeger was. Tot de …
Magazine Magazine Bij de neus genomen In de moderne wijnmakerij worden tal van technieken gebruikt om het aroma van wijn te beïnvloeden. Dat gaat soms zo ver dat de wijnliefhebber niet meer weet wat echt is en wat niet. Veel wijnen geuren en smaken naar oppervlakkig fruit en hout. Hoe komt dat?
Magazine Magazine Het jeugdige aroma van Annette Green Ze stimuleerde de consumptie van reukartikelen, stond aan de basis van een masters cosmeticamarketing, is de drijvende kracht achter het Sense of Smell Institute en richtte het eerste parfummuseum in de VS op. Eind dit jaar gaat Annette Green, de grande dame van de Amerikaanse geurindustrie, met pensioen. Een terugblik op een halve eeuw parfumgeschiedenis.
Magazine Magazine Een wolkje Britse geschiedenis Nichemerken doen het goed in de parfumsector. Het Britse huis Floris is er zo een en maakt artisanale geuren voor het lichaam en het huis. Het geheim van het succes? Exclusiviteit en eigenzinnigheid.
Magazine Magazine De toren van Babel Het is verbazingwekkend hoeveel begripsverwarring er kan ontstaan aan een tafel van twaalf als het onderwerp man-vrouw, moeder-vader besproken wordt. En hoe telkens weer blijkt dat wanneer je een lans probeert te breken om dingen uitwisselbaar en evenwaardig te maken tussen mannen en vrouwen, mensen langs elkaar heen gaan praten. Het verzet is steeds sluipend …
Magazine Magazine De speurneuzenroute In parfumstad Grasse vind je er zeker, Parijs telt er wellicht een paar en in Hasselt is er nu ook een parfummuseum. We volgen onze neus, en die leidt ons almaar verder en verder.
Magazine Magazine hoe maakt u het ? Claire Mattera is op zoek naar een uitgever, die de door haar verzamelde familierecepten wil bundelen. De geestdriftige hobbykok trakteert de lezers op een voorproefje.
Magazine Magazine Vrouwen ruiken zaken Hoewel parfum nog steeds een bij uitstek vrouwelijk product is, wordt de business gedomineerd door mannen. Wij spraken met zes dames achter de welriekende schermen van deze luxewereld. Over creativiteit, dromen, passie en de voordelen van het vrouwzijn. Sofie Albrecht / Foto's Lieve Blancquaert
Magazine Magazine tafelen Jan Menten en An Penxten blazen met hun restaurant De Mijlpaal nieuw leven in het saaie Tongerse restaurantgebeuren. De twee gaan ernstig te werk en bezoekers worden royaal bediend.
Culinair Culinair Sherry Sherry is afkomstig uit Andalusië in Zuid-Spanje, meer bepaald uit het gebied tussen de steden Frontera, Puerto de Santa Maria en Sanlucar de Barrameda.
Magazine Magazine Dat gat in mijn leven blijft Na de dood van zijn broer Robert maakte Ronny Mosuse (31) tabula rasa. Met de cd 'Stronger' slaat hij een donkere bladzijde in zijn leven om.
Magazine Magazine HET WITTE GOUD Zoet is een van de eerste smaken die we leren kennen en de meesten onder ons blijven er hun hele leven naar verlangen. Suiker, ooit een kostbaar product, is nu een alledaags ingrediënt. Nieuwe varianten bieden leuke alternatieven in recepten.
Magazine Magazine Oud en nieuw Combineer retro met hypermodern. Zo luidt het adagium voor deze winter. Ook als het om geschenken gaat. Antieke kandelaars naast een strakke vaas van leisteen, een bronzen roos op een leren opklaptafel, een gehaakte placemat en een cirkelvormige vaas uit de jaren vijftig... Alles kan en het is nog hip ook.
Magazine Magazine Het DNA van Estée Na een parcours door alle niveaus in het bedrijf, klimt Aerin Lauder hogerop. Nu drukt ze overduidelijk haar stempel op het merk van haar grootmoeder.
Magazine Magazine Kerstboeketten met een visie Als het wintert, halen we graag de natuur in huis. Welke legendes, symbolen of volkstradities er ook mee gepaard gaan, de kerstboom is zo'n stukje natuur. Of een kerstboeket. Weekend Knack vroeg aan vier bloemisten de wensen en het oeuvre van vier ontwerpers te interpreteren, en doet u 20 boeketten cadeau.
Magazine Magazine Rond en recht Sobere, strakke vormen en speelse, natuurlijke materialen. Op het eerste gezicht twee tegenstrijdige stijlen. Maar het is precies die tegenstelling die de combinatie spannend houdt. De rekensom voor een origineel geschenk is gauw gemaakt: grof plus verfijnd is perfectie.
Magazine Magazine Goud op mijn huid Het is niet al goud wat er blinkt, want er is veel meer: platina en stras, parels en diamanten... Glans en glitter verhogen het glamourgehalte en maken het geheel extra feestelijk.
Magazine Magazine MET LACHEN EN OPSTAAN De Vlaming heeft er een ambitie bij: grappig zijn. Meer comedy-collectieven dan baancafés tegenwoordig en geen mens die nog verrast opkijkt als rond middernacht in een rokerig achterzaaltje een rare snuiter op het podium klimt en zijn medemens op hilarische wijze onderhoudt over baby-snuivende oude vrouwtjes of seks met soepgroenten.
Magazine Magazine Iemand nog een kopje kunst? Het Italiaanse koffiemerk Illy laat zijn kopjes versieren door bekende en minder bekende kunstenaars. Bij de tiende verjaardag van een marketingfenomeen.
Magazine Magazine Relatief Het is een doodgewone dinsdagochtend in New York en het regent pijpenstelen. Het rood, geel, oranje en dieppaars van de bomen in mijn straat ziet er tegen de donkergrijze lucht nog feller uit. De laag bladeren onder mijn voeten voelt dikker, zompiger en gladder. In de metro is elke plaats bezet door natte mensen met …
Magazine Magazine Gedeelde stilte Er ligt een klein boekje op mijn bureau met een grote, haast doorzichtige oorschelp op het lichtblauwe omslag. Het boekje past in een jaszak. Dat is ook zo bedoeld. Het is tegelijk een soort brevier en een gids, De kleine atlas van de stilte van Laurens De Keyzer, uitgegeven bij Lannoo.
Magazine Magazine Nieuw leven voor een legende Een luxueuze vierzitter met de prestaties van een sportwagen: met de Continental GT wil Bentley een nieuwe, vliegende start nemen. Het designteam dat de prestigieuze machine ontwierp, wordt geleid door een Vlaming. Dirk van Braeckel over stijl, traditie en ingehouden passie.