Recepten Recepten Frituur chez soi: 12 recepten voor gefrituurde hapjes Op vrijdag spurten we natuurlijk allemaal richting lokaal frietkot, maar uit de huiselijke frituurketel komt ook veel lekkers. Hulde aan de frituurolie met deze recepten voor gefrituurde hapjes – ideaal voor de apero dit weekend.
Recepten Recepten Verdien je sporen: 10 herfstige gerechten met paddenstoelen Weinig zin om te gaan wandelen dit weekend? Geen ander ingrediënt dat zo snel het bosgevoel oproept als een goed bereide oesterzwam of cantharel. Met deze herfstige gerechten met paddenstoelen kun je dus gewoon gezellig binnenblijven.
Recepten Recepten Vier Vegan Day: 10 plantaardige recepten Wat vaker plantaardig eten, kan alleen maar aangemoedigd worden. En wat is er bemoedigender dan vegan recepten die je zomaar in de schoot geworpen krijgt, toevallig ook nog eens pal voor de werelddag van het veganisme? Tien plantaardige bordjes om dit weekend uit te proberen.
Recepten Recepten Geen bolognese: 10 recepten voor pasta zonder gehakt Op 25 oktober krijg je met World Pasta Day het perfecte excuus om in de Italiaanse deegwaren te vliegen. Omdat het niet altijd de bolognese van je favoriete brasserie moet zijn: tien recepten voor pasta zonder gehakt.
Recepten Recepten Pompoen perfect: 10 verrassende gerechten Pompoen is the gift that keeps on giving, maar ook voor pompoensoep geldt na een tijdje: trop is te veel. Gelukkig kun je er nog andere kanten mee uit, van salade tot gebak. Als het maar geen soep is: 10 gerechten met pompoen die wel verrassen.
Recepten Recepten Tijd voor ontbijt: 8 recepten voor World Porridge Day Ook de nederige havermoutpap heeft een feestdag. World Porridge Day en de bijbehorende wedstrijd (de Golden Spurtle) vallen elk jaar op 10 oktober. Acht recepten, net op tijd om zelf mee te kunnen doen.
Culinair Culinair Terug naar de wortel: 10 recepten voor wortelsoep Met de herfst is ook het soepseizoen weer geopend. En met wortelsoep heb je de hoofdvogel afgeschoten: lokaal, gezond, goedkoop en te tweaken voor elke smaak dankzij deze recepten.
Recepten Recepten Dag zonder vlees: 10 gerechten voor World Veggie Day Het is zover: het jaar is bijna rond voor de vegetariërs onder ons, want woensdag is het weer werelddag van het vegetarisme. En dat moet gevierd worden. Tien gezellige veggie gerechten voor een feestje zonder vlees.
Recepten Recepten Miskend ingrediënt: gehakt op 10 manieren Heel vaak in promo en zo veelzijdig dat zelfs vegetariërs niet zonder kunnen: de drukke en dure septembermaand vraagt om gerechten met gehakt. Tien recepten uit alle hoeken van de wereld.
Recepten Recepten De kaas die niet smelt: 10 recepten met halloumi Omarmd door vegetariërs en geliefd door wie houdt van een zoute, veelzijdige kaas die het prima doet in mediterrane gerechten. Deze tien combinaties met halloumi zijn om voor te smelten.
Recepten Recepten Veel op je boterham: 10 recepten voor broodbeleg Het nieuwe schooljaar is amper vier dagen ver en je hebt nu al geen idee meer wat je op je boterhammen kunt smeren? Wij hebben wel nog inspiratie: tien recepten voor broodbeleg.
Recepten Recepten Geslaagd met vrucht: 10 recepten met pruimen Ze staat minder in de kijker dan de aardbei, de appel of andere vruchten op hun piek, maar ook de pruim kent een hoogseizoen waarin ze op haar best is. Tijd voor taartjes, ontbijtgerechten en uiteraard konijn met pruimen: 10 recepten.
Recepten Recepten Een beetje rood: 12 mediterrane gerechten met verse tomaten Ook de populairste zomervrucht heeft wat zon gepakt de voorbije week. Hangen je tomatenplanten door onder het gewicht? Met deze mediterrane gerechten haal je het beste uit je verse tomaten.
Recepten Recepten Vrije dag al fresco: 15 recepten voor een Italiaanse picknick Een zonovergoten vrije zomerdag, pal voor het weekend: dat vraagt om iets meer dan frietjes van de frituur. Maak er een echte feestdag van en vier op 15 augustus ‘Ferragosto’ met een Italiaanse picknick.
Recepten Recepten Schat van een schaap: 10 salades met feta Pittig en zout, romig en complex: de Griekse schapenkaas heeft alles om saaie slaatjes om te turnen in een verslavend lekkere maaltijd. Tien salades met feta ter demonstratie.
Recepten Recepten 12 recepten met courgette, de vedette van de zomerkeuken Zomer komt met rijpe courgettes, het liefst allemaal tegelijk. Dat hoeft niet per se te vervelen: met deze twaalf gevarieerde recepten met courgette eet je ze voor je het beseft elke dag.
Recepten Recepten Vol terras: 10 recepten voor bar bites Bar bites – caféknabbels die net iets meer inhouden dan een borrelnoot - zijn de laatste tijd een ding. Wie liever op het eigen terras in de spritz of mocktails vliegt, kan niet achterblijven. Tien hapjes voor de betere borrelplank.
Recepten Recepten Grillig weer: 10 bijgerechten voor de barbecue Niets mis met een gegrilde chipolata, maar wel zonde om enkel daarvoor je Green Egg op het terras te slepen. Met deze tien bijgerechten maak je van elke barbecue een geslaagde grilpartij - zowel voor de vleeseter als voor vegetariërs.
Recepten Recepten Feestje bij de buren: 10 typisch Franse gerechten De bestorming van de Bastille is al een tijd geleden, maar bij onze zuiderburen nog steeds reden tot feesten. En wij doen gewoon mee. Haal de beste chef in je boven, oefen je huig-r en zet de bistrostoeltjes klaar: tien gerechten uit de klassieke Franse cuisine.
Recepten Recepten Fris lokaal: 12 gerechten met komkommer Op 1 juli was het de dag van de komkommer. Mocht je de festiviteiten rond de frisse zomergroente gemist hebben: deze twaalf wereldse gerechten met de hyperlokale komkommer zijn een feest op zich.
Recepten Recepten Goed nieuws van de bank: 10 recepten voor het vroege mosselseizoen Daar zijn de Zeeuwse mosselen weer. Dit jaar begint het mosselseizoen een pak vroeger dan gewoonlijk, wat wil zeggen dat je er nu al mee aan de slag kan. Van mosselen à la Sergio en Wout Bru tot Aziatische bordjes zoals bij Boo Raan of Old Boy: tien recepten van de chef.
Culinair Culinair Zomer in de dop: 10 gerechten met verse erwten Peultjes hebben maar een kort seizoen dat nu stilaan op z’n hoogtepunt komt. Geen seconde te verliezen dus om die verse erwten hun gloriemoment te gunnen, in deze gerechten bijvoorbeeld.
Recepten Recepten Kort op de bal: 10 recepten voor World Falafel Day Elk jaar op 12 juni worden er duchtig kikkererwtenballetjes gerold ter gelegenheid van de internationale falafeldag. Van een aloud familierecept over kikkererwtburgers tot falafel op z’n Grieks: tien recepten voor deze smakelijke feestdag.
Recepten Recepten Vergeet pasta: 10 recepten voor noedelsalade Heb je het nu al gehad met koude pasta in de lunchbox of op een buffet? Een noedelsalade is even veelzijdig, maar komt met een heel nieuw arsenaal aan smaken. Zo umami was je salade nog nooit.
Recepten Recepten Superheld in de keuken: 10 ijzersterke gerechten met spinazie Omdat spinazie het hele jaar door verkrijgbaar is, wordt hij niet echt als voorjaarsgroente bekeken. Nochtans is hij lokaal geteeld op zijn best vanaf mei. Deze tien gerechten met spinazie geven het blaadje eerherstel als lentegroen.
Recepten Recepten De groente die je met slagroom eet: 10 desserts met rabarber De lekkerste nagerechten maak je met een volbloed lentegroente. Met z’n friszure smaak en funky kleur kaapt rabarber met gemak de hoofdrol weg in deze tien desserts.
Recepten Recepten Een groene noot: 12 recepten met pistache Van dure koffiekoek tot prijzige chocoladereep: de pistachenoot heeft al even z’n momentje als luxe trendingrediënt. Thuiskoks kunnen dan ook niet achterblijven. Van gebak tot salade: twaalf recepten met pistache.
Recepten Recepten Vier de dip: 10 recepten voor hummus Met Wereldhummusdag wordt deze week het wereldrecord kikkererwten pletten vast weer verbroken. Voor wie de peulvrucht minder weet te smaken, zijn er ook recepten voor hummus van bataat, pompoen of met aubergine. Tien varianten.
Recepten Recepten Visfavoriet: 10 recepten met zalm Gerookt, geschroeid, gekonfijt, zalm in zoutkorst, als mousse of in aspic, romig, kruidig of citrusfris: tien recepten met je favoriete vis.
Recepten Recepten Vorm volgt functie: 12 gerechten met gevulde pasta Gevulde pasta is geometrie op het bord: strak gevouwen, zorgvuldig ontworpen en altijd functioneel. Twaalf recepten met kant-en-klare of zelf gevulde deegkussentjes.
Recepten Recepten Een lepel Italiaanse flair: 10 recepten voor panna cotta Het is een van die Italiaanse desserts die tegelijk zo simpel en zo goed zijn dat ze een eigen leven zijn gaan leiden in de internationale keuken. Dat geeft keuzemogelijkheden, en een keur aan recepten: tien variaties op panna cotta.
Recepten Recepten Lentefeestje: 10 klassieke gerechten om het voorjaar te vieren Zo onvoorspelbaar het lenteweer, zo betrouwbaar de voorjaarsklassiekers. Met asperges, lamsvlees en natuurlijk veel eieren: deze klassieke gerechten kunnen niet ontbreken op om het even welk feestje.
Recepten Recepten Timesaver bij terrasweer: 10 recepten voor een bakplaatdiner De lentezon vraagt om gerechten zonder poespas, zoals een bakplaatdiner. Want minder tijd in de keuken, betekent extra buitentijd. Tien traybakes waar je geen omkijken naar hebt.
Recepten Recepten Taco Thursday: 14 recepten voor de lekkerste tacovulling In Mexico is het natuurlijk elke dag tacodag, maar op 31 maart mag het wat meer zijn. Authentiek, van de chef of gewoon met restjes uit de koelkast: bereid je voor op de hoogdag met deze recepten voor de lekkerste tacovulling
Recepten Recepten Zo een dag: 12 recepten voor tiramisu Niet dat een officieel excuus noodzakelijk is, maar op 21 maart vieren dessertfanaten International Tiramisu Day. Omdat we onszelf daarbij durven te rekenen: twaalf recepten voor tiramisu – elf varianten, plus het origineel.
Recepten Recepten Zuiderse stoofpot: 10 recepten voor tajine Zeggen de maartse buien nog ‘stoofpotjes’, de lente geeft al zin in zonnigere gerechten. De oplossing zit in de Marokkaanse stoofpot: tien recepten voor tajine.
Recepten Recepten Balspel: 12 verfrissende gerechten met balletjes De simpele gehaktbal mag er zijn, maar echt imponeren doet hij doorgaans niet. Kibbeh, keftedes, kötbullar, balletjes van vis, wild of kikkererwten: deze twaalf gerechten geven de ordinaire meatball het nakijken.
Recepten Recepten Resort op je bord: 10 Thaise gerechten Wild van The White Lotus, maar zit een reis richting Koh Samui er niet meteen in? Met deze gerechten haal je dat Thaise eilandgevoel naar je keuken.
Recepten Recepten Soep met stokjes: 10 recepten voor Japanse ramen Tegen eind februari wil je al eens door je soepinspiratie zitten. Enter de Japanse maaltijdsoep. Goed vullend, vol smaak en ook nog eens gezond: tien recepten voor ramen.
Recepten Recepten Sweets for my sweet: 14 zoete recepten Valentijn valt dan misschien niet bij iedereen in de smaak, met deze zoete recepten verover je sowieso harten. Brownies, kaastaart, dadelkoekjes, rijstpap of toch een echte torta d’amore: veertien verwennerijen voor je lief of jezelf.
Recepten Recepten Flink in de puree: 10 recepten voor stoemp Is het koud buiten, dan wordt in Belgische huishoudens traditioneel de pureestamper bovengehaald. Met spek, gehakt, worst of een gepocheerd eitje, maar altijd met een flinke portie wintergroenten: tien recepten voor stoemp.
Recepten Recepten Eigen lof: 12 gerechten met witloof die geen hespenrolletjes zijn Op 1 februari start de Week van het Witloof, een goede reden om nog eens wat kropjes van het witte goud in je winkelkar te leggen voor een van deze gerechten met de zo veelzijdige groente.
Recepten Recepten Knolvol: 10 recepten voor gevulde aardappelen Een simpele (zoete) patat transformeer je zonder veel moeite in een copieuze maaltijd. Budgetproof of super-de-luxe, licht en gezond of echte comfortfood: tien recepten voor gevulde aardappelen.
Recepten Recepten Comfortfood met pit: 10 pikante gerechten Loop je warm voor hete curry, pittige kip of een vurige tacovulling? International Hot & Spicy Food Day is de gelegenheid om je flesjes hotsaus, peri peri, sriracha of chipotle boven te halen. Tien pikante gerechten, waarna de thermostaat ineens een standje lager kan.
Recepten Recepten Taart als avondeten: 10 recepten voor een hartige tarte tatin Om groenten (spruitjes! Witloof!) in te verstoppen en meteen een excuus te hebben om taart te eten als lunch of diner. Tien recepten voor een hartige tarte tatin.