Culinair Culinair Zonnig met grote kans op BBQ: probeer het veggie barbecuemenu van Seppe Nobels Wie Seppe Nobels een beetje kent, weet dat je van hem geen merguez op de grill hoeft te verwachten. Groenten staan bij de chef centraal, en dat is niet anders bij dit gastronomische veggie barbecuemenu waarbij lokale seizoensgroenten op de rooster gaan.
Mode Mode Hoe zorgen we voor een mooiere modesector? 9 tips van verantwoorde modefans voor Fashion Revolution Day Op 24 april 2013 stortte in Bangladesh het Rana Plaza textielcomplex neer. Er vielen meer dan duizend doden. De organisatie Fashion Revolution zag het levenslicht in de nasleep van de ramp en voert al 10 jaar campagne om de sector te verduurzamen. Het thema van dit jaar luidt: hoe word jij een fashion revolutionary? Wij vroegen het aan 9 inspirerende mensen.
Opinie | Lotte Philipsen Opinie | Lotte Philipsen ‘Meer dan 80 procent van de kledingarbeiders zijn vrouwen. Waarom blijven ze onzichtbaar?’ Internationale Vrouwendag staat dit jaar in teken van ‘Inspireer inclusie’. Kortom: streven naar een wereld waarin iedereen kan deelnemen aan de samenleving en naar waarde wordt geschat. ‘Hoog tijd dat de vrouwelijke kledingarbeiders het respect krijgen dat ze verdienen,’ schrijft journalist Lotte Philipsen.
Culinair Culinair Try Vegan: deze Instagramchefs moet je volgen voor heerlijke plantaardige recepten November loopt op z’n einde, wat ook wil zeggen dat het eindpunt van Try Vegan nadert. Deze challenge daagt iedereen uit om de volledige maand november zoveel mogelijk vegan te eten. Gebrek aan inspiratie? Deze influencers delen online een schat aan plantaardige recepten.
Culinair Culinair Vegan bakken met @chezmariette: 3 recepten voor zoetekauwen Acht jaar geleden richtte Marieke Wyns haar bakbedrijf @chezmariette op. Voor de thuisbakkers goot ze de recepten van haar vegan bakcreaties nu ook in een kookboek. Ontdek hier drie recepten uit ‘Het vegan bakboek’.
Culinair Culinair Week Zonder Vlees: vegan blogger Elisabeth Van Lierop deelt 3 recepten in samenwerking met Crisp Elisabeth Van Lierop, ambassadeur van de Week Zonder Vlees, introduceert een vegan weekmenu bij de online versmarkt Crisp. Ontdek de drie recepten die ze ontwikkelde hier.
Human Interest Human Interest Lui tuinieren, koken met restjes en treinreizen: concrete tips tegen verspilling op Earth Overshoot Day Global Footprint Network berekent elk jaar de datum waarop we de natuurlijke grenzen overschrijden. Dit jaar valt Earth Overshoot Day op 2 augustus. We kunnen het tij nog keren, maar daar zijn wel inspanningen voor nodig. Wij zetten alvast ons beste beentje voor met deze tips tegen verspilling.
Mode Mode Meer weten over duurzame mode? Volg deze influencers op sociale media Deze influencers en organisaties delen nuttige informatie rond duurzame mode, pakkende getuigenissen en inspirerende looks. Tijd om lenteschoonmaak te houden op je sociale media. Ruil de fashion hauls in voor posts die de waarde van kleding in de spotlight zetten.
Mode Mode Hoe ziet de mode van de toekomst eruit? Antwerpse okret licht tipje van de sluier op Sara Kovic wil met haar nieuwe bedrijf okret modemerken verduurzamen. Daar plukken ook modefans de vruchten van. Benieuwd? Van 11 tot 26 maart organiseert okret de Future of Fashion pop-up days in Antwerpen.
Mode Mode Ecoblogger Elisabeth Van Lierop: ‘Het is bevrijdend om af te kicken van fast fashion’ Het is menens: de EU wil dat we afstappen van vervuilende mode en volop kiezen voor circulariteit, milieuvriendelijke concepten en ethische productie. Om hun strategie kracht bij te zetten lanceren ze een campagne ‘ReSet the Trend’. Elisabeth Van Lierop is de Belgische ambassadeur. ‘Ik shop al tien jaar tweedehands.’
Recepten Recepten Vegan canneloni Een heerlijke ovenschotel, volledig plantaardig, volgens het recept van Elisabeth Van Lierop van de blog Plantbased.