Nathan****

© CWF&PH

Jonge, ambitieuze koks die hun eigen restaurant openen, willen in het begin graag alles uit de kast halen. Dan heb je er alle belang bij om er snel bij te zijn. Nathan Van Echelpoel en vriendin Eva Van de Peer openden eind 2016 hun restaurant Nathan, en presenteren lekkere en verfijnde evenwichtige bereidingen voor een schappelijke prijs. Alles wat we proefden, was foutloos en droeg een eigen handtekening.

Nathan Van Echelpoel kreeg een eersteklas scholing : hij werkte twee jaar in het Hof van Cleve, twee jaar in de Pastorale en drie jaar in Dôme.

Het restaurant heeft een uitgepuurde inrichting met decoratieve werkjes van gestabiliseerd mos.

De menukaart is uiterst beknopt (vier voor-, vier hoofd- en drie nagerechten). Die beperkte keuze leidt de gasten naar de menu’s. Er is een instaplunch met drie gangen voor 30 euro (44 euro met twee glazen wijn), een viergangenmenu voor de prijs van 46 euro (66 euro met drie glazen wijn), een vijfgangenmenu voor 56 euro (81 euro met vier glazen wijn) en een zesgangenmenu voor 66 euro (96 euro met vijf glazen wijn). Sommelier Aurelie Charels stelde een boeiend repertoire samen met een wijnkeuze onder de dertig euro.

We bestelden het viergangenmenu. Op tafel kwam in huis gebakken warm zuurdesemspeltbrood en boter met sojasaus en biergist : dit was zó lekker dat we moeite hadden om niet alles op te eten voor het voorgerecht werd geserveerd. Gelukkig kwamen er lekkere hapjes : licht gerookte eendenborst met zoete chutney, witloof en hazelnoot, en een met bietenpasta beschilderd bord met gefrituurde blokjes kikker-erwtenpuree, gele bietjes en mousse van geitenkaas. Het eerste gerechtje was paling in stukjes en verwerkt tot mousse met quinoa, gebrande avocado en een krokantje van sesam. Een ministukje pladijs met bimi (babybroccoli), zachte rapen, postelein en esdoornsaus volgde. Hoofdgerecht was fazant met vlees dat niet zo succulent was als gehoopt, Savoramosterd, puree van pastinaak, mizuna (Japanse bladgroente), krakende Japanse andoorn en een schuimige albuferasaus met port en foie gras. Er was een onaangekondigd voordessert van chocoladechips met crème van mascarpone, speculaas en gelei van citrus. Het nagerecht was mascarpone, ijs van mandarijn, meringue, citrusolie en bloemen van afrikaantjes. Bij de rekening kwamen versgebakken madeleintjes en in huis bereide marshmallows.

We hielden van Nathans kookstijl en van zijn modern gepresenteerde, lichte en smakelijke bereidingen. Ook de wijnen uit het arrangement waren interessant en van correcte kwaliteit. Onze rekening bedroeg 136 euro voor twee personen, wat we een eerlijke prijs vonden.

Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.

Lange Koepoortstraat 13, 2000 Antwerpen, 03 284 28 13, restaurant-nathan.be

TEKST PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content