Pretpark over het oude Rome?

© Thinkstock

De emir van het Arabische golfstaatje Qatar koestert plannen om een Romeins pretpark net buiten Rome te realiseren.

Sjeik Hamad bin Khalifa van Qatar besprak de plannen voor de creatie van een Romeins pretpark met de burgemeester van Rome Gianni Alemanno. Volgens Alemanno ziet de sjeik veel in dit project dat zo’n 600 miljoen euro zal gaan kosten en 9.000 banen zal opleveren.

Op een 300 hectare groot terrein net buiten Rome kunnen bezoekers de tijden van het oude Rome ervaren en beleven. Ze kunnen kijken naar beroemde veldslagen die nagespeeld worden, ze kunnen afdalen in een replica van de catacomben waar de vroege Christenen zich verscholen, een wandeling maken door de straten en markten van Rome en gaan baden in een Romeins thermaal bad.

De burgemeester van Rome gaat de komende weken op zoek naar een geschikte locatie. Het terrein moet groot genoeg zijn om naast het park nog verschillende vijfsterrenhotels te kunnen realiseren.

De emir heeft overigens nog meer plannen met Italië: de bouw van een Romeins museum in Qatar waarin artefacten tentoongesteld worden die momenteel in opslagruimtes liggen en de overname van een aantal luxe resorts aan de Costa Smeralda in Sardinië. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content