Leerhotel Het Klooster populair bij Belgen

© GF

In de historische Nederlandse stad Amersfoort staat een bijzonder hotel: het Leerhotel Het Klooster. Het hotel is gevestigd in een voormalig klooster en wordt volledig gerund door studenten van de Hotelschool.

Laura de Kort, manager Leerhotel Het Klooster: “Ons klooster is meer dan een hotel. Studenten staan bij de receptie, verzorgen de kamers, bereiden en serveren de lunches en diners. Het zijn jongeren die het vak zo goed mogelijk willen leren. We merken dat juist Belgen heel erg enthousiast hiervan worden, in België kennen ze het concept Leerhotel niet. Door hier te verblijven, helpen ze mee aan de opleiding van de studenten.”

Leerhotel Het Klooster populair bij Belgen
© GF

Met de fiets er op uit

Sinds kort mag Leerhotel Het Klooster elk weekend Belgen ontvangen. Laura de Kort vervolgt: “Dat is echt nieuw voor ons, we zijn erg blij met deze gasten. Blijkbaar vertellen Belgen het aan elkaar door. Tot nu toe zijn het veel echtparen uit België die een weekend of midweek bij ons verblijven, maar ook gezinnen met kinderen zien we veel. Ze lenen vaak een fiets en verkennen daarmee de oude binnenstad van Amersfoort of gaan er lekker op uit, de prachtige natuur in onze omgeving in. Vooral de knooppuntenroutes zijn populair.”

Leerhotel Het Klooster

Het Klooster is vanuit de geschiedenis ook een plaats om te overnachten en tot rust te komen. Afgescheiden van Het Klooster liggen de oorspronkelijke gastenverblijven voor de opvang van reizigers en pelgrims.

Leerhotel Het Klooster populair bij Belgen
© GF

De zuidelijke vleugel herbergt de Kruisherenkamers, waar vroeger de paters sliepen. Alle kamers zijn thematisch verrijkt door kunst uit privécollecties of van musea uit Amersfoort. Leerhotel Het Klooster bestaat uit 21 kamers, 2 keukens, 3 restaurants, een hotelbar, diverse vergader- en conferentiezalen en een congres- en evenementenbureau.

Over Amersfoort

De grootste schat van Amersfoort is haar historie. In de vele monumenten, straatjes, grachten en subtiele details ontdekken bezoekers de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw.

Leerhotel Het Klooster populair bij Belgen
© iStockphoto

De oude stadsmuur heeft de bezienswaardige Koppelpoort als toegangspoort, die leidt naar de rijke geschiedenis, moderne architectuur, musea, eigentijdse kunst, leuke winkeltjes, gezellige terrassen en zomerfestivals. De historische stad wordt omringd door schitterende natuurgebieden en dat maakt haar ligging uniek.

Leerhotel Het Klooster populair bij Belgen
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content