Om de Rode Duivels een duwtje in de rug te geven voor het wereldkampioenschap voetbal doken het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en Lekker van bij ons in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van onze Belgische spelers. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase. 'Kies altijd voor vlees van bij ons. Ook wanneer we de Panamezen, Tunesiërs en Engelsen oppeuzelen', luidt hun boodschap.

België - Panama, maandag 18/6, 17.00

Gerechten met kip vind je overal ter wereld. Maar de bereiding verschilt per land. Kip met look en broccolini is een typisch Panamees recept. Ideaal om te serveren op zwoele zomeravonden.

Mofongo ofwel Panamese gehaktballetjes met bakbanaan zijn echte smaakbommetjes. Dit gerecht met in kokosmelk gegaarde rijst en verse tijm is een heerlijke Panamese specialiteit.

Wist je dat steak een culinaire specialiteit is in Centraal-Amerika? Ook vele Belgen zijn verzot op dit heerlijk stuk rundvlees. Gegrilde steak met papaja en avocado zal dan ook furore maken deze zomer.

België - Tunesië, zaterdag 23/6, 14.00

Tajine met kip is overal te vinden in Tunesië. De avontuurlijke specerijen van dit gerecht katapulteren ons recht naar een lokale soek. Verwen familie of vrienden met dit pareltje uit de Tunesische keuken.

Met deze Tunesische klassieker haal je de zomer in huis. Serveer deze verrukkelijke rundkofta aan vrienden of familie en proef de exotische, warme smaken van Tunesië.

Deze flinterdunne kalfslapjes met honingtomaatjes, krokante koekjes van geitenkaas, tonijn en granaatappel zijn een waar genot. De originele combinatie van ingrediënten zorgt voor een smaaksensatie.

België - Engeland, donderdag 28/6, 20.00

Met kipnuggets haal je de gezellige sfeer van Engeland in huis. Deze typische Engelse schotel maak je zelf eenvoudig klaar en is overheerlijk. Drink er een frisse pint bij voor de perfecte Engelse culinaire ervaring.

Verwen jezelf en kies voor een diner in stijl. Dankzij deze recepttip waan je jezelf een topchef. Een kleurrijke maaltijd boordevol smaak.

Wist je dat de Engelsen verzot zijn op varkensgebraad? Hoog tijd dus om uit te testen wat er zo bijzonder is aan deze lekkernij van over het Kanaal. Dit gerecht wordt geserveerd met een heerlijk dragonsausje.

Om de Rode Duivels een duwtje in de rug te geven voor het wereldkampioenschap voetbal doken het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en Lekker van bij ons in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van onze Belgische spelers. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase. 'Kies altijd voor vlees van bij ons. Ook wanneer we de Panamezen, Tunesiërs en Engelsen oppeuzelen', luidt hun boodschap.Gerechten met kip vind je overal ter wereld. Maar de bereiding verschilt per land. Kip met look en broccolini is een typisch Panamees recept. Ideaal om te serveren op zwoele zomeravonden.Mofongo ofwel Panamese gehaktballetjes met bakbanaan zijn echte smaakbommetjes. Dit gerecht met in kokosmelk gegaarde rijst en verse tijm is een heerlijke Panamese specialiteit.Wist je dat steak een culinaire specialiteit is in Centraal-Amerika? Ook vele Belgen zijn verzot op dit heerlijk stuk rundvlees. Gegrilde steak met papaja en avocado zal dan ook furore maken deze zomer.Tajine met kip is overal te vinden in Tunesië. De avontuurlijke specerijen van dit gerecht katapulteren ons recht naar een lokale soek. Verwen familie of vrienden met dit pareltje uit de Tunesische keuken.Met deze Tunesische klassieker haal je de zomer in huis. Serveer deze verrukkelijke rundkofta aan vrienden of familie en proef de exotische, warme smaken van Tunesië.Deze flinterdunne kalfslapjes met honingtomaatjes, krokante koekjes van geitenkaas, tonijn en granaatappel zijn een waar genot. De originele combinatie van ingrediënten zorgt voor een smaaksensatie. Met kipnuggets haal je de gezellige sfeer van Engeland in huis. Deze typische Engelse schotel maak je zelf eenvoudig klaar en is overheerlijk. Drink er een frisse pint bij voor de perfecte Engelse culinaire ervaring.Verwen jezelf en kies voor een diner in stijl. Dankzij deze recepttip waan je jezelf een topchef. Een kleurrijke maaltijd boordevol smaak.Wist je dat de Engelsen verzot zijn op varkensgebraad? Hoog tijd dus om uit te testen wat er zo bijzonder is aan deze lekkernij van over het Kanaal. Dit gerecht wordt geserveerd met een heerlijk dragonsausje.