Kip met look en broccolini

Voor 4 personen
  • 1 kip in 4 gesneden
  • 500 g broccolini
  • 30 honing- of kerstomaatjes
  • 2 rode uien
  • zure room
  • korianderblaadjes
  • 1 komkommer
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
Voor de marinade
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 teentjes look
  • zout
  • 1 tas sinaasappelsap
  • 1/2 el wittewijnazijn
  • zwarte peper
  • 2 el worcestersaus
  • 2 el pimentpoeder
Bereiding
  1. Meng de ingrediënten voor de marinade. Bestrijk de stukken kip met de marinade. Laat 4 uur rusten in de koelkast.
  2. Bak de gemarineerde stukken kip even aan in een grillpan en bak nadien nog 10 minuten in een oven van 180°C. Je kan de kip ook grillen op de BBQ. Leg de honingtomaatjes 30 seconden in heet water. Laat ze nadien schrikken in koud water. Dit vergemakkelijkt het pellen. Pel de honingtomaatjes en snijd ze in twee. Overgiet met wat olijfolie. Werk af met korianderblaadjes.
  3. Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Snijd in blokjes. Snijd de rode uien in halve ringen en meng met de balsamico -azijn, de olijfolie en koriander. Doe er de gehalveerde tomaatjes en blokjes komkommer bij. Kruid met peper en zout.
  4. Stoom de broccolini.
  5. Schik de komkommersalade op een bord. Leg er een stuk kip op en werk af met de broccolini en een lepeltje zure room.

VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content