Gegrilde steak met papaja, avocado en kokosmelk

Chefs Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere creëerden – in samenwerking met VLAM en Lekker van bij ons – negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK 2018. Een ervan is deze gegrilde steak met papaja, avocado en kokosmelk.

Voor 4 personen
  • 4 steaks
  • 2 grote uien in ringen
  • bloem
  • arachideolie
  • 2 avocado’s in blokjes
  • 1 blikje zwarte boontjes
  • 125 g papaja in blokjes
  • koriander
  • kokosmelk
  • 4 zoete aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wijnazijn
  • limoensap
  • zeezout
Voor de marinade
  • 6 hele Spaanse pepertjes
  • 3 teentjes look
  • 180 g bieslook gehakt
  • 3/4 tl kaneel
  • 3/4 tl muskaatnoot
  • 3/4 tl piment
  • 180 ml moutazijn
  • 180 ml sojasaus
  • 1 el bruine rum
  • 1 el azijn
  • zout
Bereiding
  1. Meng alle ingrediënten van de marinade in een schaal en leg er de steaks in. Laat de gemarineerde steaks gedurende een drietal uren in de koelkast staan.
  2. Haal de uiringen door de bloem en fruit ze in de arachideolie. Haal de uiringen uit de pan als ze mooi bruin zijn en laat ze uitlekken op een keukenpapier.
  3. Meng de avocado’s, zwarte boontjes en papaja met de gehakte koriander, olijfolie, wijnazijn en wat limoensap.
  4. Gril de steak en leg die op de salade. Werk af met de gefruite uiringen.
  5. Leng de marinade aan met kokosmelk en laat even doorkoken.
  6. Schil de zoete aardappelen en snijd in frietjes. Leg de frietjes naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en zeezout. Bak de frietjes gedurende 10 minuten in de oven (180°C).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content