Ingrediënten

Voor 4 personen

4 steaks

2 grote uien in ringen

bloem

arachideolie

2 avocado's in blokjes

1 blikje zwarte boontjes

125 g papaja in blokjes

koriander

kokosmelk

4 zoete aardappelen

2 el olijfolie

1 el wijnazijn

limoensap

zeezout

Voor de marinade

6 hele Spaanse pepertjes

3 teentjes look

180 g bieslook gehakt

3/4 tl kaneel

3/4 tl muskaatnoot

3/4 tl piment

180 ml moutazijn

180 ml sojasaus

1 el bruine rum

1 el azijn

zout

Bereiding

Meng alle ingrediënten van de marinade in een schaal en leg er de steaks in. Laat de gemarineerde steaks gedurende een drietal uren in de koelkast staan.

Haal de uiringen door de bloem en fruit ze in de arachideolie. Haal de uiringen uit de pan als ze mooi bruin zijn en laat ze uitlekken op een keukenpapier.

Meng de avocado's, zwarte boontjes en papaja met de gehakte koriander, olijfolie, wijnazijn en wat limoensap.

Gril de steak en leg die op de salade. Werk af met de gefruite uiringen.

Leng de marinade aan met kokosmelk en laat even doorkoken.

Schil de zoete aardappelen en snijd in frietjes. Leg de frietjes naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en zeezout. Bak de frietjes gedurende 10 minuten in de oven (180°C).

Ingrediënten Voor 4 personen4 steaks 2 grote uien in ringen bloemarachideolie 2 avocado's in blokjes1 blikje zwarte boontjes 125 g papaja in blokjes koriander kokosmelk4 zoete aardappelen 2 el olijfolie1 el wijnazijn limoensap zeezoutVoor de marinade6 hele Spaanse pepertjes 3 teentjes look180 g bieslook gehakt 3/4 tl kaneel3/4 tl muskaatnoot 3/4 tl piment180 ml moutazijn 180 ml sojasaus1 el bruine rum 1 el azijn zoutBereidingMeng alle ingrediënten van de marinade in een schaal en leg er de steaks in. Laat de gemarineerde steaks gedurende een drietal uren in de koelkast staan.Haal de uiringen door de bloem en fruit ze in de arachideolie. Haal de uiringen uit de pan als ze mooi bruin zijn en laat ze uitlekken op een keukenpapier.Meng de avocado's, zwarte boontjes en papaja met de gehakte koriander, olijfolie, wijnazijn en wat limoensap.Gril de steak en leg die op de salade. Werk af met de gefruite uiringen.Leng de marinade aan met kokosmelk en laat even doorkoken.Schil de zoete aardappelen en snijd in frietjes. Leg de frietjes naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en zeezout. Bak de frietjes gedurende 10 minuten in de oven (180°C).