Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g rundergehakt
- 1 ui fijngesneden
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl korianderpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 3/4 tl cayennepeper
- 1 tl zout
- verse bladpeterselie
- verse koriander
- 1/2 knolselder
- 225 g kikkererwten (blikje , uitgelekt)
- Griekse yoghurt
- 2 el tahin (sesampasta)
- 50 ml olijfolie
- 1 komkommer
- 1 el suiker
- 2 teentjes geperste look
- 1/8 groene chilipeper
- 1 el (chardonnay)azijn
Bereiding
- Meng het rundergehakt in een mengkom met de fijngesneden ui, komijn-, korianderen paprikapoeder, en cayennepeper. Hak de bladpeterselie en verse koriander fijn en meng onder het gehakt. Laat het mengsel twee uur rusten.
- Neem een grote lepel van het mengsel en kneed als een worstje rond een spies of prikker. Gril op de barbecue of in een grillpan.
- Meng de Griekse yoghurt met de tahin en olijfolie. Vermeng de kikkererwten voorzichtig met een garde door het yoghurtmengsel.
- Snijd de komkommer en chilipeper (verwijder de pitjes) in fi jne blokjes en vermeng met suiker, look en de (chardonnay)azijn om de komkommersambal te maken.
- Schil de knolselder en snijd die in blokjes. Bak de knolselder aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
Voor 4 personen