Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kip in 4 verdeeld
  • 750 cl kippenbouillon
  • 2 uien fijngesneden
  • 500 g (gekleurde) wortels
  • 4 eetlepels bladpeterselie fijngesneden
  • 4 eetlepels korianderblaadjes fijngesneden
  • 1 kaneelstokjes
  • 2 ingemaakte citroenen in kwartjes
  • 250 g ontpitte zwarte olijfjes
  • Sap van een halve citroen
  • Olijfolie

Voor de marinade:

  • 2 teentjes look fijngesneden
  • saffraan-draadjes
  • 1/2 eetlepel gemberpoeder
  • 1/2 eetlepel komijnpoeder
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1/2 el zout
  • zwarte peper van de molen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade.
  2. Bestrijk de stukken kip met de marinade.
  3. Leg de gemarineerde stukken kip in een kom en laat een nacht rusten in de koelkast.
  4. Doe de olijfolie in de tajine en voeg de kip toe.
  5. Voeg de uien, peterselie, koriander en kaneel toe. Overgiet met de kippenbouillon tot de kip half onder staat.
  6. Laat 45 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe om uitdroging te voorkomen.
  7. Schil de wortels en snijd in reepjes. Voeg de wortels toe aan de kip en laat nog 20 minuten zacht sudderen.
  8. Doe daarna de citroenen, het citroensap en de olijven bij de kip en laat alles 10 minuten stoven.
  9. Haal de kip, citroenen, wortels en olijven uit de tajine. Kook de saus in tot ongeveer 3 dl.
  10. Werk af met peper.
  11. Ook lekker met couscous
Voor 4 personen:Voor de marinade: