Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 1 kip in 4 verdeeld
- 750 cl kippenbouillon
- 2 uien fijngesneden
- 500 g (gekleurde) wortels
- 4 eetlepels bladpeterselie fijngesneden
- 4 eetlepels korianderblaadjes fijngesneden
- 1 kaneelstokjes
- 2 ingemaakte citroenen in kwartjes
- 250 g ontpitte zwarte olijfjes
- Sap van een halve citroen
- Olijfolie
Voor de marinade:
- 2 teentjes look fijngesneden
- saffraan-draadjes
- 1/2 eetlepel gemberpoeder
- 1/2 eetlepel komijnpoeder
- 1/2 el paprikapoeder
- 1/2 el zout
- zwarte peper van de molen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de marinade.
- Bestrijk de stukken kip met de marinade.
- Leg de gemarineerde stukken kip in een kom en laat een nacht rusten in de koelkast.
- Doe de olijfolie in de tajine en voeg de kip toe.
- Voeg de uien, peterselie, koriander en kaneel toe. Overgiet met de kippenbouillon tot de kip half onder staat.
- Laat 45 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe om uitdroging te voorkomen.
- Schil de wortels en snijd in reepjes. Voeg de wortels toe aan de kip en laat nog 20 minuten zacht sudderen.
- Doe daarna de citroenen, het citroensap en de olijven bij de kip en laat alles 10 minuten stoven.
- Haal de kip, citroenen, wortels en olijven uit de tajine. Kook de saus in tot ongeveer 3 dl.
- Werk af met peper.
- Ook lekker met couscous
Voor 4 personen:Voor de marinade: