Côte à l’os met watermeloen en pas de bleu

Côte à l’os met watermeloen en pas de bleu: een recept van Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere.

Voor 4 personen
  • 1 côte à l’os
  • peper en zout
  • beetje olie
  • 200 g Pas de Bleu
  • Fijngesneden basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 2 el notenolie
  • 1 el wijnazijn (bv. Chardonnay)
  • 250 g watermeloen in blokjes
Bereiding
  1. Snij de watermeloen in blokjes en verwijder de pitjes. Voeg de basilicum toe. Giet hier 3 lepels olijfolie over, één lepel azijn en de notenolie. Meng de Pas de Bleu in blokjes onder de salade en kruid met gemalen zwarte peper.
  2. Wrijf de bovenkant van het vlees in met olie en kruid goed met peper en zout. Leg de gekruide kant van de côte à l’os op de grill.
  3. Wrijf opnieuw de bovenkant in met olie en kruid met peper en zout. Gril elke kant 8 à 9 minuten. Dit kan op de barbecue of in een grillpan.
  4. Snij het vlees van het been en nadien in mooie plakjes. Serveer de côte à l’os met de salade van meloen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content