Winters veggie voor beginners: recepten voor elke dag
In de zomer lijkt het makkelijker om meer groenten op je bord te laden, maar de Veggie Challenge vindt nu eenmaal plaats in maart. Wij inspireren je wat graag met lekkers van het seizoen.
Begon jij als omnivoor vol goede moed aan de Veggie Challenge, maar weet je in dit seizoen van knollen en kolen niet goed wat je nu juist kan koken? Wij verzamelden hier tien recepten voor ’s middags en ’s avonds, tsjokvol lekkers van het seizoen en uit de voorraadkast. Sommigen zijn net iets uitdagender qua ingrediënten, maar ze zijn allemaal haalbaar voor de beginnende veggiekok. Smakelijk!
Lunch & lichte maaltijden
Hummus van butternut met pompoenpitten en maanzaad
Misosoep met zwarte sesamzaadjes
Bouillon met seitan, spinazie, rode ui, munt en kumquats
Vietnamese broodjes met tofoe, avocado en gefermenteerde wortelen
Tom kha soep met oesterzwammen
Diner
Pittige linzenpies met zoete aardappel
Koninginnenhapjes met champignons en tofoe
Shepherd’s pie met pulled jackfruit en paddenstoelen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier