Sudder en smul: 30 recepten voor stoofvlees

© Getty Images
Katrien Huysentruyt Journalist

Zo traditioneel het gerecht, zo uiteenlopend de manieren om het klaar te maken. Van oer-Vlaams tot stoverij met een Italiaanse twist, met varkenswangen, rund, konijn of toch maar een wildstoofpotje: 30 recepten voor stoofvlees.

Hoewel zo’n potje gaar gesudderd vlees niet alleen in onze regionale keuken voorkomt, past het gerecht perfect bij die andere Belgische klassiekers: bier, frieten, witloof en guur herfstweer. En dat najaar duurt nog lang. Wie wel in is voor een flink bord stoofvlees, prijst zich dus gelukkig met de keur aan recepten. Van brasato tot karbonade, lam tot everzwijn, met pasta of puree, trappist of wijn: stoverij op 30 manieren.

Lees ook: Wat eet de chef? Een culinaire tocht langs verrassende adressen

30 recepten voor stoofvlees

Lees ook: 
– Weinig afwas gegarandeerd: 30 eenpansgerechten 
– Pasta al forno: 20 recepten voor pasta uit de oven 
– Viva la pasta: 30 Italiaanse recepten 
– Pompoensoep: een klassieker, 30 recepten
Van frikadellen tot köttbullar: 35 gerechten met balletjes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content