Sudder en smul: 30 recepten voor stoofvlees
Zo traditioneel het gerecht, zo uiteenlopend de manieren om het klaar te maken. Van oer-Vlaams tot stoverij met een Italiaanse twist, met varkenswangen, rund, konijn of toch maar een wildstoofpotje: 30 recepten voor stoofvlees.
Hoewel zo’n potje gaar gesudderd vlees niet alleen in onze regionale keuken voorkomt, past het gerecht perfect bij die andere Belgische klassiekers: bier, frieten, witloof en guur herfstweer. En dat najaar duurt nog lang. Wie wel in is voor een flink bord stoofvlees, prijst zich dus gelukkig met de keur aan recepten. Van brasato tot karbonade, lam tot everzwijn, met pasta of puree, trappist of wijn: stoverij op 30 manieren.
Lees ook: Wat eet de chef? Een culinaire tocht langs verrassende adressen
30 recepten voor stoofvlees
- Agiorgitiko stifado
- Brabants stoofpotje
- Brabants stoofpotje met groenten
- Brasato al barolo
- Broodje goulash
- Daube de boeuf
- Everzwijnstoofpot met parmezaanknoedels
- Everzwijnstoverij
- Fricassee van lamsschenkel met ingelegde citroen
- Goulash
- Hongaarse stoverij
- Irish stew
- Karbonade met Achouffe
- Karbonade van varkenswangetjes
- Klassiek stoofvlees met een twist
- Konijn op Limburgse wijze met stroop
- Kounelli stifado
- Lamsragout
- Missov dziran
- Ossobucco
- Runderwangen in bourguignonstijl
- Stoofpotje van everzwijn met peren
- Stoofpotje van lam
- Stoofvlees met friet
- Stoverij met bier
- Stoverij van reebokschouder
- Stoverij van varkenswangen met Rochefort en speculaas
- Vlaamse karbonade met bruine Leffe
- Vlaamse stoverij met polenta
- Vlaamse stoverij van varkenswang
Lees ook:
– Weinig afwas gegarandeerd: 30 eenpansgerechten
– Pasta al forno: 20 recepten voor pasta uit de oven
– Viva la pasta: 30 Italiaanse recepten
– Pompoensoep: een klassieker, 30 recepten
– Van frikadellen tot köttbullar: 35 gerechten met balletjes
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier