Hongaarse stoverij
-
Difficulty
Very easy
Deze Hongaarse variant van stoverij serveer je bij voorkeur met noedels, rijst of met (stok)brood.
Voor 4 personen
- 1 kg varkensschouder in dobbelsteentjes
- 150 g dikke spekblokjes
- 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
- 3 uien
- 3 dl vleesbouillon
- 1 dl rode tafelwijn
- 2 dl zure room
- Vers gemalen peper, zout
- 4 eetlepels bloem
- 2 eetlepels mild paprikapoeder
- 100 g boter om te bakken
Bereiding
- Verhit de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin de in ringen gesneden uien, spekblokjes en het vlees al roerend mooi kleuren. Bestuif met bloem en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat nog even al roerend doorstoven en overgiet vervolgens met de bouillon en de rode wijn.
- Laat onder deksel ongeveer 45 minuten sudderen. Voeg vervolgens de in reepjes gesneden paprika’s toe en laat nog 15 minuten meestoven. Roer er de zure room door, laat kort indikken en breng op smaak met nog wat paprikapoeder indien nodig. Serveer de Hongaarse stoverij met noedels of brood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier