Vlaamse stoverij van varkenswang met kasteelaardappelen

378c156d450d04ba3e4659e42df844ee

Een heerlijke klassieker met mooie tonvormig gesneden gekookte aardappelen. Serveer het gerecht meteen of maak de wangetjes de dag van tevoren.

Een heerlijke klassieker met mooie tonvormig gesneden gekookte aardappelen. Serveer het gerecht meteen of maak de wangetjes de dag van tevoren.

Voor 4 personen

1 kg schoongemaakte varkenswangen

arachideolie

kruidentuiltje van 1 takje tijm, 1 laurierblad, 1 peterselie

1 fijngesneden grote ui

2 sneden peperkoek

1 koffielepel mosterd

bruine fond

2 flesjes donker bier

1 kg aardappelen van gelijke grootte

peterselie

peper en zout

Bereiding

1. Spoel de wangen schoon, verwijder het vliesje en snijd het overtollige vet af. Verhit een scheut olie in een bakpan, kruid de wangen met peper en zout en kleur het vlees aan alle kanten op hoog vuur. Giet het overtollige vet af, blus de warmte met wat bier en breng alles over naar een kookpot.

2. Verhit wat olie in de bakpan en bak de ui langzaam bruin. Blus de warmte met bier en voeg toe aan het vlees. Voeg de rest van het bier, het kruidentuiltje, de bruine fond en de peperkoek, ingesmeerd met mosterd, toe aan het vlees en breng aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot de wangen gaar zijn. Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat mosterd.

3. Was de aardappelen, snijd ze tonvormig met 6 tot 8 snijvlakken en kook vervolgens gaar of stoom.

4. Schik de varkenswangen en de aardappelen op de warme borden en versier met gehakte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content