Irish stew

Voor 4 personen
  • 1 kg nek, schouder of borst van lam, versneden in grove stukken
  • 150 g boter
  • 300 g ui
  • 300 g aardappelen
  • tijm
  • laurier
  • peterselie
  • 2 teentjes knoflook
Bereiding
  1. Bak het vlees aan beide kanten in boter. Dek af met versneden ui en een laag geschilde en in plakken gesneden aardappelen. Sluit af met tijm, laurier, peterselie en geplette knoflook en bevochtig met water tot de hoogte van de ui. Kruid met peper en zout en sluit de pan goed af.
  2. Laat het vlees anderhalf uur stoven op zacht vuur. Dien de Irish stew op met geknipte peterselie en primeurgroenten (jonge wortelen, sluimerwten).

Tip: Het vlees van al wat oudere lammeren dat naar schaap begint te smaken, is ideaal om te verwerken in stoofschotels zoals Irish stew, of tajines.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content