Stoverij van varkenswangen met Rochefort en speculaas, puree met bieslook en zure room

d4a291fd2e0fbe024744b3b80d8ccc99

Dit recept tilt varkenswangetjes naar een next level. En toch is het bijzonder eenvoudig om te bereiden.

Dit recept tilt varkenswangetjes naar een next level. En toch is het bijzonder eenvoudig om te bereiden.

Voor 4 personen

  • 1,25 kg varkenswangen
  • 1 ui
  • 2 el bloem
  • 1 flesje trappist Rochefort 10
  • 1/4 l kalfsfond
  • 4 stukken speculaas
  • 1 kg bintjes
  • 2,5 dl zure room
  • 1/2 bos bieslook

Bereiding

1. Maak de varkenswangen schoon (verwijder het vliesje) en bak samen met de versneden ui kort aan alle kanten in hete boter. Bestrooi met bloem en bevochtig met kalfsfond en Rochefort 10. Voeg de speculaas toe.

2. Laat alles een uurtje rustig pruttelen tot het vlees helemaal gaar is. Kruid subtiel met speculaaskruiden.

3. Schil en kook de aardappelen, stamp tot puree. Meng met zure room, peper en zout. Werk af met geknipte bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content