Maak eens een gezond stoofpotje met mooie stukjes lamsvlees en een heleboel groenten.
Voor 6 personen
1,5 kg gemengd vlees (halsstuk, borststuk, schouderstuk, muis)
4 uien
30 g bloem
4 knoflookteentjes
4 el tomatenpuree
1 kruidenbosje
5 cl olijfolie extra vierge
1 mespuntje suiker
800 g kleine tot middelgrote aardappelen
600 g raapjes
300 g wortels
200 g erwten (peultjes mag ook)
200 g bonen
peper en zout
Bereiding
1. Schil en was de rapen, de wortelen en de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukjes. Maak de erwten en de bonen schoon. Zet alles in een schaal met koud water. Schil en snipper de uien. Plet de gepelde knoflook. Snijd het vlees in blokjes van ca. 40 g. Verhit de olie in een stoofpan en braad het vlees goed aan.
2. Voeg na een paar minuten de ui toe en laat die al roerend 2 à 3 minuten slinken. Meng er vervolgens de bloem, de knoflook en de tomatenpuree door. Laat nog even slinken en blus vervolgens met water. Bestrooi met peper en zout en voeg het kruidenbosje toe.
3. Breng eerst aan de kook en laat vervolgens afgedekt 1 uur zachtjes doorpruttelen. Schep er het vet af en voeg de groenten toe. Laat nog 30 minuten op het vuur staan.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier