Ossobucco

© Getty

Ossobuco is een stoofpot op basis van kalfsschenkel, oorspronkelijk uit Milaan. Daar krijg je ossobucco geserveerd met risotto alla milanese maar het kan net zo goed met pasta.

Ossobucco voor 4 personen

4 stukken kalfsschenkel

3 uien

3 tomaten

2 teentjes look

4 salieblaadjes

2 takjes verse basilicum

25 cl witte wijn

olijfolie

2 eetlepels bloem

een boeketje tijm

de schil van een citroen

zout

peper

Zo maak je de ossobucco

Pel de uien en de look. Snijd de uien in dunnen plakjes en de look in grote stukken. Leg de tomaten 1 minuut in kokend water, pel ze en snijd ze in grote stukken. Doe de bloem in een bord. Haal er de schenkel aan beide kanten even door.

Verhit een beetje olie in een stoofpot en braad hierin de schenkel op een behoorlijk hoog vuur. Voeg de fijngesneden ui toe Laat die op een matig vuurtje goudgeel worden. Meng met de look, de in stukjes gesneden tomaten, de basilicum en de salie. Laat 5 minuten doorkoken. Roer intussen regelmatig, maar voorzichtig met een houten lepel. Voeg vervolgens de witte wijn, de citroenschil en de tijm toe.

Zet het deksel op de kom en laat het geheel gedurende anderhalf uur op een zacht vuurtje stoven. Als de saus onvoldoende verdampt is, laat ze dan 5 minuten voor het einde van de kooktijd op een hoog vuur doorkoken. Roer wel regelmatig om te voorkomen dat het gerecht aanbakt. Haal het boeketje tijm eruit. Schep het gerecht voorzichtig over in een serveerschaal. Versier met enkele blaadjes basilicum en serveer warm met verse pasta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content