Missov dziran

© Getty

Missov dziran – of lamsragout met abrikozen – is een typisch Armeens stoofspotje.

Voor vier personen
  • 2 el boter
  • 2 fijngesneden uien
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 kg lamsvlees (nek of lage ribstuk)
  • 2 kopjes water
  • 1 el citroensap
  • 1 kl gemberpoeder
  • zout
  • peper
  • 1,5 kopje gedroogde abrikozen
  • 2 el gestampte okkernoten
  • 1 el suiker
Bereiding
  1. Laat de boter in een grote, zware stoofpot smelten. Doe de knoflook en uien in de pan en laat ze stoven zonder te kleuren. Voeg het versneden vlees toe, zet het vuur hoger en laat de stukken vlees aan alle kanten bruinen.
  2. Doe er water, gember, citroensap, zout en peper bij. Dek de pan af en laat de inhoud 1 uur zachtjes sudderen. Voeg vervolgens de abrikozen, noten en suiker toe en meng de ingrediënten met een lepel tot de suiker is opgelost. Dek de pan weer af en laat alles nog een kwartiertje pruttelen tot het vlees helemaal zacht is.
  3. Serveer de missov dziran met witte rijst of pilav.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content