Voor 4:
0,5 l Primus Pils
750 g kalfsstoofvlees, in blokjes gesneden
4 uien, in ringen gesneden
4 wortelen, in plakjes gesneden
150 g mager spek, in dobbelsteentjes
50 g boter
1 koffielepel gemberpoeder
50 g rozijnen
50 g fijngemalen amandelen
50 g peperkoek
Bak het spek uit in een beetje boter en bak in hetzelfde vet het kalfsvlees rondom mooi bruin. Doe daarna uien en wortelplakjes in de stoofpot en kruid het geheel met peper, een beetje zout en het gemberpoeder. Overgiet alles met het bier. Laat het gerecht onder deksel in ± 1 uur gaarsudderen. Haal tien minuten vóór het einde het vlees uit de pot. Zeef de saus en voeg rozijnen, amandelen en peperkoek toe. Roer geregeld om en laat de saus koken. Doe het vlees opnieuw in de saus.
Serveer met Bonduelle Select Spinazie-Tuinerwtjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier