Reizen Reizen Van nachttoerisme tot duurzame safari's: waar reizen we naartoe in 2025? Elk jaar duiken er reistrends op en ontdekken we nieuwe bestemmingen, maar wat maakt een plek plotseling populair? En waar komen deze trends vandaan? We spraken met vijf reisexperts over opkomende reistrends in 2025. ‘Mensen zijn steeds meer op zoek naar plekken die op tv worden gepromoot, maar willen vaak verder gaan dan de platgetreden paden van het massatoerisme’, zegt Birgit Defoort van reisagentschap Glenaki.
Culinair Culinair Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh: 'Onze voorouders hadden een rijker smaakpalet dan wij' Archeoloog Jeroen Van Vaerenbergh graaft in ons culinaire verleden en vindt daar een voorsmaakje voor de toekomst. Zero waste koken, lokaal en seizoensgebonden eten, meer inzetten op plantaardig: onze voorouders deden het allemaal. ‘We kunnen veel leren van wat mensen vroeger normaal vonden.’
Reizen Reizen Tussen skyscrapers en streetfood: verslag van een fascinerende rondreis in Singapore Lange tijd was Singapore meer halte dan bestemming, een tussenstop op weg naar nog exotischere oorden. Maar het groeiende zelfvertrouwen in wat de tropische eilandstaat te bieden heeft, geeft het lokale toerisme een welverdiende opkikker.
Culinair Culinair In halve eeuw is 80 procent van de zalmen en palingen verdwenen uit onze rivieren Migrerende zoetwatervissen zoals zalm en paling staan wereldwijd onder druk: op vijftig jaar tijd zijn ze meer dan 80 procent afgenomen. Dat is slecht nieuws voor de gezondheid van rivieren en vormt een bedreiging voor de voedselzekerheid van miljoenen mensen, zeggen verschillende natuurbeschermingsorganisaties. Gelukkig zijn er ook oplossingen die snel lonen.
Human Interest Human Interest Journalist en auteur Marc Helsen: ‘Reizen doet je de wereld met andere ogen bekijken’ Marc Helsen (70) maakte zijn eerste lange wereldreis in ’83. Sindsdien vertaalde hij zijn avonturen op de zes continenten in talloze krantenartikels en boeken. Vorige maand verscheen Met de motor langs de zijderoute, waarvoor Helsen in vier maanden tijd 20.000 kilometer aflegde, van Herentals naar Mongolië.
Reizen Reizen Proeven van Sicilië: onze journalist ging wildplukken en koken in een Italiaans landhuis Redacteur Lara Laporte opende mee het zomerseizoen van Dimora delle Balze, een 19de-eeuws landgoed midden in de Siciliaanse natuur. Een wildpluk- en kookcursus brachten haar tot bezinning. En hield ze er nu ook een vakantielief aan over?
Design Design De ontwerpers van morgen: 4 internationale designers om in het oog te houden De designwereld verloor de afgelopen jaren een paar grote namen: Fernando Campana, Rodolfo Dordoni, Gaetano Pesce. Nieuwe maken zich op om hun plaats in te nemen. Dit zijn een paar kanshebbers die we ontdekten in Milaan.
Human Interest Human Interest Jacques Cavallier-Belletrud, meesterparfumeur van Louis Vuitton: ‘De opwarming van de aarde zal ook impact hebben op de parfumerie’ Meester-parfumeur Jacques Cavallier-Belletrud (62) groeide op in Grasse, de hoofdstad van de Franse parfumproductie. Hij ontwikkelde in zijn carrière meer dan tachtig geuren en werkt sinds 2012 voor Louis Vuitton. Hij stelde zopas het boek Louis Vuitton: A Perfume Atlas samen.
Opinie | Fashion Revolution Belgium Opinie | Fashion Revolution Belgium 'Kledingherstel is een tegengif dat de dynamiek rond kledinggebruik volledig verandert' Fashion Revolution viert dit jaar haar tienjarig jubileum met een extra lange Fashion Revolution Week. Van 15 tot en met 24 april staan we stil bij de vooruitgang die is geboekt in de modewereld. We kijken naar de toekomst, stropen onze mouwen op, halen onze reparatiekits tevoorschijn en zetten ons verder in voor een betere mode-industrie. Want ook na tien jaar modeactivisme is dat nog steeds nodig.
Zo houd je een ontwerper zoet: de favoriete mont blanctaartjes van Alexander Girard De Deense Stine Liv Buur mag zich als Design Manager Classics in de rijke designarchieven van Vitra verdiepen. Knack Weekend vroeg haar om uitzonderlijk eens in de kookboeken van de meest iconische ontwerpers te duiken. Wat blijkt? Ze delen een zwak voor zoet.
Human Interest Human Interest Burnout en depressie, het lot van de ‘excuusallochtoon’? Twee vrouwen getuigen over hun ervaring als diversity hire Minderheden aanwerven om je bedrijf inclusiever te maken? Zo simpel is het niet. Twee jonge vrouwen van kleur getuigen over de gevaren van tokenisme: oppervlakkige inclusiviteit, zonder échte betrokkenheid. ‘Ik mocht de functie niet uitoefenen waarvoor ik solliciteerde, maar mocht wel op hun campagnebeelden staan.’ ‘Een vaste baan vinden binnen de journalistiek? Dat is een …
Culinair Culinair Kokerellen met modellen: in de keuken met Solenne Devos, Laurence Desbisschop en Cesar Casier Het cliché wil dat ze leven op een wortel en een blaadje sla om hun kostbare lijn niet te verliezen, maar deze modellen houden van koken én het resultaat vervolgens met smaak verorberen. Een kijk in de keuken van modellen Solenne Devos, Laurence Desbisschop en Cesar Casier.
Recepten Recepten Happy 4721! Frisse Aziatische gerechten voor Chinees nieuwjaar Op 10 februari barst in heel wat Aziatische landen het lentefestival los, de start van het jaar 4721. Geen betere manier om een nieuw begin te vieren dan met up-to-date gerechten uit de Aziatische keuken, fris en helemaal nu.
Mode Mode Brits ultra fast fashionmerk Boohoo liegt over herkomst kleding: ‘Made in UK’ blijkt ‘Made in Pakistan’ De kledinglabels van Brits modemerk Boohoo blijken valse info te bevatten. Dat toont onderzoek van BBC Panorama aan. Er werden duizenden foutieve labels in kledingstukken genaaid.
Culinair Culinair Rum, retrotaarten en doggybottles: deze foodtrends krijgen we in 2024 op ons bord Drinken we nog steeds natuurwijn, beginnen gluten aan een comeback en welk dessert wordt de ster van ons bord? Dit brengt het nieuwe jaar in de keuken en op restaurant.
Beauty Beauty Van dikker haar tot een egale huid: welke supplementen werken echt? Van collageenshots tot kurkumacapsules: er is een wildgroei aan supplementen om je huid, haar en nagels mooier te maken. Maar werken ze? En waar moet je op letten als je ze koopt? Wij vroegen het aan drie wetenschappers met kennis van zaken. “Wie supplementen op de Belgische markt brengt, hoeft niet te bewijzen dat het product doet wat het belooft.”
Review | Culinair Review | Culinair Aan tafel bij Grabuge in Sint-Gillis: spannende fusion met verslavend effect
Mode Mode Waarom de modesector voor K-pop kiest: ‘Zuid-Koreanen geven meer geld uit aan luxegoederen dan om het even wie’ Dior doet het met Jisoo, maar ook met Jimin. Chanel houdt van Jennie, Louis Vuitton van J-Hope én van Hyein. En de lijst wordt elke week langer. Waarom de mode in de ban is van K-pop en Hollywoodsterren plaats moeten ruimen voor Koreaanse tieneridolen.
Reizen Reizen Wat zijn de reistrends voor het najaar? 'De Caraïben zijn financieel aantrekkelijk' Experten Susanne Becken en Johanna Loehr schrijven in een opiniestuk dat het toerisme er na de zomer van 2023 heel anders zal uitzien. Zorgen de klimaatverandering en onze post-covidmentaliteit ervoor dat we deze herfst andere oorden zullen opzoeken? Wij polsten bij de toerisme-industrie naar opmerkelijke reistrends voor het najaar.
Mode Mode In beeld: kledingafvalberg in de Atacamawoestijn zichtbaar vanuit de ruimte Het bedrijf Skyfi heeft een satellietbeeld vrijgegeven van de Atacamawoestijn in Chili, waarop een berg kledingafval te zien is. Het gebied staat bekend als dumpsite voor textiel van bekende fast-fashionmerken.
Mode Mode ‘Made in Europe’: zijn kleren uit Europese landen sowieso eerlijker? Sommige modemerken kiezen bewust voor Europese productie of trekken van Azië naar Europa, wat men reshoring noemt. Is dit op vlak van eerlijke arbeidsomstandigheden voor de kledingarbeiders een goed idee?
Beauty Beauty Light op je huid: waarom de lightversies van verzorgingsproducten in opmars zijn De textuur van je huidverzorgingsproduct is even belangrijk als de kwaliteit van zijn actieve bestanddelen. De lightversies worden steeds populairder, en daar heeft de opwarming van de aarde veel mee te maken.
Beauty Beauty Magic mushrooms: waarom de beautywereld zwicht voor de zwam Van de zilveroorzwam tot de shiitake, we vinden steeds vaker paddenstoelen terug in cosmeticaproducten. De talrijke voordelen van de huidverzorgingskampioenen maken dat celebrities als Pharell Williams al fan zijn. Aan ons om in hun sporen te treden.
Culinair Culinair Van borrelplank tot avocado-olie: dit zijn de foodtrends voor 2023 De borrelplank blijft een ster, avocado-olie wordt een must-have, robots nemen onze bestelling op en natuurwijn die niet lekker is, mag je voortaan gewoon laten staan. Ziedaar het nieuwe jaar, op ons bord en ernaast!