Design Binnenkijken in een kleurrijke flat in Brussel: ‘Voor mij geen cleane badkamer, maar de sfeer van een hamam’
Design Latem leven: binnenkijken in een villa aan de Leie waar het bompa-interieur wakkergeschud werd
Design Tussen koe en pint: binnenkijken in een omgebouwd slachthuiscafé in Gent met acht verdiepingen en een zwembad
Design Design Om de tuin geleid: kijk binnen in een woning die volledig opgaat in de omgeving De donutvormige woning van Gerrit en Nathalie zit deels ingegraven en verstrengelt zich moeiteloos met de glooiingen, de siergrassen, de oude eiken en de bloemenweides.
Reizen Reizen ‘Hamburg is open-minded, bruisend en gezellig’: 14 verrassende tips van een uitwijkeling Wie wil er nu naar nat, grijs Hamburg, dacht de Belgische Isabeau Goddé van breigoedlabel Wolvis. Tot de liefde haar onverwacht in de havenstad deed belanden en die haar blik verzachtte. ‘Ik neem het nu op voor deze underdog. Hamburg is open-minded, bruisend en gezellig.’ Wij vroegen haar naar verborgen tips in Hamburg.
Design Design Hoe koop je slim kunst? 7 concrete tips van de oprichters van Young Collectors Circle Van 7 tot 11 februari openen de deuren van Affordable Art Fair, de beurs die claimt betaalbare kunst aan te bieden. Maar wat betekent betaalbaar, hoe groot moet je kunstkennis zijn om te investeren in een werk en hoe hak je de knoop door om te kopen?
Design Design Zachte landing: binnenkijken in een luxe villa met minimum impact Een villa en duurzaamheid, het is een combinatie die maar al te vaak wringt. Niet bij Evelyn en Joris. Zij droomden van een woning die opging in de schitterende bossen en duinen met een minimum aan impact op de omgeving. "Het lijkt alsof we tussen de boomstammen leven."
Design Design Kleur, licht en rust in Brussel: binnenkijken in een geklasseerde woning van Willy Van Der Meeren Vorig jaar vierden we uitvoerig de honderdste verjaardag van Willy Van Der Meeren. Idalie en Francis vielen voor een van zijn eerste grote projecten.
Design Design Gedeeld geduld: hoe een Borgerhouts appartement verbouwd werd met een onwaarschijnlijk oog voor detail Lauwri en Barrington gaan voor grondig. Van het verwarmingsrooster tot de mozaïekvloer: in hun woning is elke vierkante centimeter uitgetekend, uitgerekend en zorgvuldig uitgewerkt. In dit appartement zitten veel werkuren en vooral veel liefde.
Design Design Stadsmus vindt rust: binnenkijken in een Brasschaatse cottage met ondergrondse wellness Sinds Caroline bij Stéphane introk, kreeg thuiskomen een nieuwe invulling: naast de buzz van de stad is er voor het koppel de pauzeknop van dit buitenverblijf met zijn verzonken zithoek, een ondergrondse wellnessruimte en het natuurspektakel rondom.
Design Design Binnenkijken in een jarenzeventigwoning in Kalmthout: ‘Het is bijna een sculptuur’ Kunstenaars Anton Cotteleer en Evelien Gysen ontwerpen elk in hun eigen atelier, en vinden elkaar in hun jarenzeventigwoning, waar de rust voor zuurstof zorgt. “Het is soms een grote stap om weer naar de chaos van een creatie terug te keren.”
Design Design Binnenkijken bij Kristof Boxy: van een tapijt met mythische figuren tot de grootste houten fallus ter wereld Kristof Boxy is niet alleen gespecialiseerd in de kunst van fine dining, hij is ook een gepassioneerd verzamelaar. In zijn weekendhuis in Het Zoute staat alles wat hem raakt: van griffioenen in de haard tot de grootste houten fallus ter wereld.
Design Design Binnenkijken bij buitenmensen: wat als de tuin de belangrijkste leefruimte is? Het was de grote tuin die Rob en Marieke over de streep trok en dus moest de woning op z’n minst inspelen op het omringende groen en hun grote liefde voor het buitenleven. Het resultaat? Hier zit je bijna het jaar rond op het terras.
Lifestyle Lifestyle Zacht en zuiders: binnenkijken in een Gentse groene oase Een beetje Brazilië, een beetje Californië, een beetje mediterraanse kust: in de Gentse groene stadsoase van Céline Cousaert hangt het hele jaar door een broeierige sfeer. “Ik zocht een plek om te ontsnappen.”
Design Design Coup de foudre: wonen met een waanzinnig zicht over Elsene Beneden de warmte, boven het licht en het zotte zicht, daartussen de gezellige chaos: in de woning van Henry en Roxane zit de levendigheid van de Brusselse wijk Elsene op elke verdieping verweven.
Design Design In alle rust: Anouk Taeymans tovert rijhuis om tot schoolvoorbeeld van 'stille architectuur' Vier jaar Noorwegen laat z’n sporen na. Anouk keerde terug met een grote voorliefde voor licht, warmte, natuurlijke materialen en subtiel design. Toen ze twee jaar geleden haar woning verbouwde, koos ze dan ook bewust voor wat ze zelf omschrijft als ‘stille architectuur’.
Design Design Feest op het dak: brouwerstoren wordt woning met onweerstaanbaar terras Bijna honderd jaar lang gonsde het onderaan van de activiteit, vandaag fungeert de brouwzaal als stille getuige van het verleden en nemen de bovenste verdiepingen het over. Bewoners Max en Carine vielen voor de geschiedenis, het karakter, maar vooral voor het dak van de brouwerij.
Reizen Reizen Tijdloos design kijken: dit is het Kopenhagen van ontwerper Arne Jacobsen Tijdloos design kijken in KopenhagenNog steeds geproduceerd, veelvuldig gekopieerd en bijzonder geapprecieerd: de ontwerpen van de Deense ontwerper-architect Arne Jacobsen blijven tijdloos. Maar zijn nalatenschap gaat veel verder dan een paar stoelen. Van een zomertheater, een tankstation, een bankgebouw tot een hotel: dit is het Kopenhagen van Arne Jacobsen.
Design Design Design na de uren: wanneer je hobbyproject serious business wordt Hobbyproject wordt serious business. Deze creatievelingen combineren hun job met een tweede passie en zoeken naar een balans in hun drukke agenda.
Design Design Sober duurt het langst: tips voor Belgische shops, designers en interieurarchitecten Nood aan wat rust en tijdloosheid in je eigen huis? Knack Weekend tipt Belgische shops, designers en interieurarchitecten - gevestigd én nieuw - die er hun vak van maken.
Design Design Wanneer je passie het buitenleven is: binnenkijken in een tuin met huis Wanneer je dagelijkse focus het buitenleven is, speelt de natuur onvermijdelijk een grote rol. En dus kocht Koen De Cock een tuin met een huis.
Design Design Wonen in hartje Antwerpen en toch in het groen: leve het dakterras Wie wonen in de stad een beklemmende gedachte vindt, kan ongetwijfeld van het tegendeel overtuigd worden door het appartement van Tom en Anne: met een tuin op vier hoog, maximale lichtinval, optische illusies en speelse kleuren voel je je hier in het hart van Antwerpen meteen op vakantie.
Design Design Casa Kamagurka: in zijn kunst mag het uitzinnig zijn, thuis houdt hij van eenvoud In zijn schilderijen en cartoons schuwt Kamagurka de felle kleurcontrasten niet, thuis omringt hij zich liever met eenvoud en sobere tinten. 'Wit bevat zoveel kleur en zorgt voor prachtige nuances.'
Design Design Wonen is een werkwoord: overwoekerde puinhoop wordt lichtrijke woning Dromen en durven. Ilse en Piet kochten een overwoekerd, donker pand in hartje Gent. Het werd een stevige verbouwing, maar vijfentwintig jaar later zit het huis hun nog steeds als gegoten.
Design Design Adiós Bélgica! Spaanse jarenzestigwoning omgetoverd tot elegant vakantiehuis met uniek zeezicht Steeds meer landgenoten dromen van een buitenverblijf of zelfs definitieve nieuwe verblijfplaats. Daarbij blijkt Spanje, en dan vooral de provincie Alicante, koploper. Ook Min Coppens viel - eerder onverwacht - voor de Costa Blanca.
Design Design Zeg niet zomaar 'bunker' tegen deze lichtrijke villa: 'Een donker hol is het absoluut niet' Royaal veel licht, zelfs al slaap en werk je ondergronds: achter de blikdichte betonnen voorgevel schuilt een transparante, U-vormige woning waar de zon de hele dag binnenvalt.
Design Design Elke dag vakantie: een prachtige tuin vraagt om een sober interieur Een tuin die eindeloos doorloopt in een kleurrijk natuurgebied met Portugese vibes, een paar paarden nu en dan: zo'n omkadering legt elke woning het zwijgen op. Daarom koos architect Stephanie Eeckhaut bewust voor een sereen interieur.
Culinair Culinair De nieuwe sous-chefs van Seppe Nobels komen uit alle hoeken van de wereld: 'Kunnen koken doet hen groeien' Sinds een dikke week draait pop-uprestaurant Instroom op het Antwerpse Eilandje volop. In de geïmproviseerde keuken staat een bonte mix van nieuwkomers en vluchtelingen. Zij serveren de culinaire verhalen van hun thuisland, chef-kok Seppe Nobels geeft er een Belgische twist aan. 'Het vertrouwen krijgen om je eigen keuken te brengen, dat doet een mens groeien.'
Design Design Schippers aan wal: aanmeren in een villa vol licht en warmte Waar val je voor wanneer je met je gezin na meer dan twintig jaar op het water naar een bakstenen woning verhuist? Binnenvaartschippers Tinne en Geoffrey zochten en vonden licht, warmte, rust en een streepje water.
Design Design Slimme hightech in de keuken: koken wordt kinderspel De hobbykok kruidde zijn extra thuistijd het voorbije jaar met meer kookexperimenten en kreeg daardoor grotere culinaire ambities. De keukensector speelt hier handig op in en komt met fijne hightech ontwikkelingen. Een overzicht van de zes opvallendste keukentrends.
Human Interest Human Interest En we gaan nog niet naar huis: dit zijn de nieuwste jongerenkampen Op kamp gaan betekende ooit dat je met de mutualiteit naar Maloja vertrok, een Frans taalbad nam of de hele dag in een sporthal doorbracht. Vandaag kunnen jongeren kiezen uit een enorm, en vooral enorm verrassend aanbod.
Design Design Couleur locale: een kleurrijke kunstenaarswoning in hartje Brugge Kunstenaarsduo Jacqy duVal vond zowat twintig jaar geleden in het centrum van Brugge een plek om thuis te komen, maar ook een woning die de creativiteit volop voedt. In dit bijzondere jarenveertigpand experimenteert het koppel met geometrische kleurvlakken die oplichten zodra het licht rijkelijk binnenvalt.
Design Design Hoek af: drie designers over hun gewaagde ontwerpen Ze spelen met opvallende kleuren, contrasterende materialen en aparte vormen, en vallen voor een gedurfde uitwerking die een groot optimisme doet vermoeden. Of wat dacht je van een extravagante krabpaal of een driehoekige dampkap?
Human Interest Human Interest Waarom 'Je bent net je moeder' zowel een compliment als een belediging kan zijn Ook zonder in de spiegel te kijken weet je dat je veel geërfd hebt van je ouders, en dat is niet altijd een even fijne gewaarwording. "Je bent net je moeder": het kan zowel een compliment als een belediging zijn. Hoe komt dat toch?
Human Interest Human Interest Wat na een vriendschapsbreuk? 'Alsof er iets vanbinnen in je sterft' Op de speelplaats beweren we nog dat we bff's zijn, later moeten we erkennen dat een vriendschap eerder uitdooft dan eeuwig blijkt. Vaak hebben we daar vrede mee, maar soms laat een vriendschapsbreuk een pijnlijk litteken achter.
Design Design Oase van licht achter een zwarthouten gevel: 'Alsof we permanent in Oostenrijk zitten' Ga nooit af op een eerste indruk. De strakke, zwarthouten gevel van Kati en Hugo's woning mag dan een gesloten karakter doen vermoeden, het contrast met het interieur kan niet groter zijn.
Nostalgie: is mijmeren over vorige zomers een goed idee? De zomer van 2020 zal een ander soort vakantiefoto aan je archief toevoegen. Nu we straks misschien wel die pain et vin, costas of agriturismo moeten missen, duiken er veel dromerige vakantieherinneringen op. Maar waren die vakanties wel echt zo fantastisch of maakt ons hoofd dat er vooral van?
Design Design Duurzame deco-ideeën voor je badkamer Decolabels doen aan recycling, upcycling of circulair design. Zo ook voor je badkamer.
Design Design Kunstzinnige woning met verrassende dakverdieping: 'Zicht en licht waren essentieel' Je moet eerst even buiten adem raken om dan ademloos te kunnen kijken. In de woning van Dimitri Jeurissen leidt een spoor van kunst, boeken, verhalen en veel trappen je naar de dakverdieping, waar een bijzondere verrassing wacht.
Culinair Culinair Nergens beter eten dan thuis: binnenkijken in de keuken van de chef Als je beroepsmatig dagelijks voor en tussen hete vuren staat en een professionele keuken je habitat is, waar kies je dan thuis voor? Hoe groot is de stijlbreuk en hoeveel van die praktische toestellen kun je als chef missen?
Design Design Kakofonie in harmonie: kijk binnen in het huis van decorateur Frederiek Van Pamel Zijn job brengt hem over de hele wereld, fragmenten van die reizen krijgen thuis een plek in een eigenzinnige mix. Florist en decorateur Frederiek Van Pamel is een meester in het creëren van sfeer: 'Mijn interieur is een kakofonie, maar wel in harmonie.'
Reizen Reizen Zeezucht: waarom we allemaal verzot zijn op de zee Ze zalft en troost, geeft rust, laadt op en doet dromen. Schept klaarheid, maakt speels, onderdanig tot nostalgisch. Wat hebben we toch met de zee?
Culinair Culinair De keuken van de toekomst bevat enkel nog het hoognodige en verdwijnt als je ze niet nodig hebt Toekomstdenken lijkt telkens weer grote veranderingen te impliceren, in de eerste plaats technologische. In onze toekomstige keuken loopt het echter niet zo'n vaart: minder wordt zelfs de rode draad.
Design Design Wat zijn de ingrediënten voor een gelukkige stadsbewoner? Een stad heeft een impact op hoe we ons voelen. Ze maakt ons vrolijk, maar net zo goed zenuwachtig of neerslachtig. Nu welzijn al vaker een streepje voor krijgt op welvaart, nemen experts onze woonomgeving onder de loep.
Design Design The sky is the limit: binnenkijken in een New Yorkse wolkenkrabber Een kunstliefhebber zocht de grens op tussen een luxehotelkamer en een museum. Opzet geslaagd.
Design Design Restaurant Au Bain Marie in dokterswoning Henry Van de Velde in Deinze Een hele tijd zat Villa Landing, een voormalige dokterswoning, verstopt achter een resem foute keuzes uit de jaren tachtig. Vandaag is alle ballast weggewerkt en huist er een prachtig restaurant. Jaren dertig met een hedendaags sausje, op een bedje van Henry Van de Velde.
Design Design Nooit meer beige: het rusthuis heruitgevonden In de laatste levensfase lijkt een woonzorgcentrum onvermijdelijk. Tegelijk is dat niet de plek waar we onze oude dag zien. Tegenover de wildgroei aan uniforme woonzorgcentra met een strak dagschema staan enkele nieuwe initiatieven. Hoe haalbaar is dat Huisje Weltevree?
Design Design Architect Wim De Beus bouwt houten huis in de duinen In een appartement op de dijk zou hij zich opgesloten voelen, hij wou licht en zicht. Dus ontwierp architect Wim De Beus een eigen plek aan zee, een houten woning omringd door zand en duingrassen.