Magazine Magazine Bordeaux-koopjes Zoals ieder jaar in deze periode bieden de GB-warenhuizen een ruime selektie bordeaux-wijnen aan. Daar zitten echte koopjes tussen. Een proeverij.
Magazine Magazine WIJN. Madeira moet je leren drinken Massief en fijn tegelijk : madeira is een sterke wijn waarvan de
Magazine Magazine Landwijn verovert gastronomie Thuis is landwijn al lang populair. Nu valt hij ook op de restauranttafel niet meer uit de toon. Daar zijn de woekerprijzen van kwaliteitswijnen niet vreemd aan.
Magazine Magazine Druif of bodem ? De konkurrentie tussen snel opkomende soortwijnen en traditionele appellationwijnen wordt almaar scherper. Die dreigende tweespalt in de wijnwereld tekende ook Vinexpo 95, de grote internationale wijnbeurs.
Magazine Magazine Portugals rode toekomst Het mag nu al als bewezen beschouwd worden dat de Dourovallei voor gewone rode wijn een uitzonderlijke, als het ware "medoc-achtige" toekomst heeft.
Magazine Magazine ZUID-AFRIKA. Als elke zwarte één glas wijn zou drinken... Na de afschaffing van de apartheid zijn er
Magazine Magazine Koning der wijnen, wijn der koningen "C'est le Roi des vins et le vin des Rois, " zei Madame de Pompadour.
Magazine Magazine BORDEAUX '94. Een jaar met hoogten en laagten Hoewel '94 een beter bordeauxjaar was dan '93, was het ook een moeilijk jaar. Regen in de pluktijd kelderde de hoge verwachtingen en gaf een wijnjaar met grote kwaliteitsverschillen. Uitkijken dus ! Verslag van de jaarlijkse proeverij van de "Union des Grand Crus de Bordeaux".
Magazine Magazine Het rijke aroma van armagnac Armagnac volgt de trend van de hele alkoholsektor : de konsument wil minder, maar beter. En hij krijgt dat ook.
Magazine Magazine Port met een verhaal De faam van de Portugese "Quinta do Vesuvio" is nauw verbonden met die van Dona Antonia Ferreira, die vorige eeuw het domein groot maakte. Zo'n vijf jaar geleden nam de Symingtongroep de quinta over en gaf de Vesuvio zijn eigenheid terug.
Magazine Magazine Het mysterie van de kelder Pas na een jarenlange "kelderslaap" ontwaakt goede wijn in volle rijpheid.
Magazine Magazine Lezen of proeven ? Drie nieuwe boeken vertellen wat wijnen waard zijn. Het ene met nadruk op de prijs, het andere met meer aandacht voor de smaak. Nuttige gidsen, maar niets gaat natuurlijk boven zelf proeven.
Magazine Magazine Wijnen die hun wereld kennen Er leven bij ons nogal wat vooroordelen over Italiaanse en Spaanse wijnen.
Magazine Magazine Beaujolais kan meer zijn dan een fruitsapwijntje Het opgeklopte gedoe rond de beaujolais nouveau heeft de beaujolais geen goed gedaan. Het hele gebied wordt nu geassocieerd met al te lichte fruitsapwijntjes. Men zou bijna vergeten dat er uitstekende cru's bestaan.
Magazine Magazine Rode bourgogne herleeft Overal ter wereld zijn de wijnen sinds de jaren tachtig spectaculair verbeterd. Alleen bourgogne hinkte achterop. Sinds kort doen deze wijnen hun naam weer alle eer aan.