Getest Getest Uitgekookt: zijn Instagramwaardige vegan regenbooggerechten ook echt lekker? Een zomer lang test de redactie van Knack Weekend recent verschenen kookboeken uit. Deze week: vegan rainbow food van de Nederlander Jason Tjon Affo.
Filotaart met pompoen, bulgur en rozijnen 'Ik hoop dat ik niet te veel yiayia's verdriet doe met deze variatie', aldus Georgina Hayden.
Recepten Recepten Muffins met zoete aardappel en spinazie Hartige muffins zijn een fantastisch tussendoortje voor kinderen. Deze zitten vol spinazie en zoete aardappel, en hebben daardoor een lichtzoete smaak. We raspen de rauwe zoete aardappel in plaats van hem eerst te koken, zodat de muffins lekker snel klaar zijn.
Recepten Recepten Platbroodrolletjes met pindakaashummus en wortel Veel kinderen vinden hummus met pindakaas (in plaats van tahin) erg lekker, omdat de spread van de pindakaas een diepere, nootachtige smaak krijgt. Met dit recept maak je meer hummus dan je nodig hebt voor de rolletjes, maar je kunt de restjes gewoon in de koelkast in een luchtdicht potje bewaren.
Recepten Recepten Gegrilde aubergines met fetayoghurt Twee auberginehelften, een flinke lepel fetayoghurt en een gemengde salade vormen een heerlijk, voedzaam zomerdiner.
Recepten Recepten Gegrilde zoete aardappels met champignons Zoete aardappels hoeven niet zo lang te worden gegrild als gewone aardappels.
Recepten Recepten Snelle Thaise okra met shiitake en kokosmelk De snel gebakken okra geeft dit gerecht zijn bijzondere smaak - en het staat ook nog eens in een halfuurtje op tafel. Dien op met wat rijst of snelkooknoedels.
Recepten Recepten Chipotle-maïs met pompoen, zwarte bonen en feta Dit gerecht - met zijn felle kleuren en verschillende texturen - is een feestje op je bord: krokante zwarte bonen, zachte feta, pittige pompoen en in de oven gebakken maiskolven. Dien het op als onderdeel van een Mexicaans buffet of geef het zo, met wat korianderrijst erbij.
Recepten Recepten Springrolls met meloen, rodekool en pesto Ingrediënten Voor 10 rollen 1/2 cantaloupemeloen 150 g rodekool 2 wortels 10 r?stvellen 100 g basilicumpesto een paar blaadjes munt, fijngeknipt Voor de sesamsaus: