Zijn dit de topmodellen van morgen?

© Teen Vogue

Geef je ogen alvast goed de kost want volgens experts zijn Aya Jones, Lineisy Montero en Imaan Hammam dé supermodellen van de toekomst.

Wanneer het gaat over jong, nieuw talent dan is Teen Vogue meer dan een referentie. De Conde Nast glossy had Jennifer Lawrence al op de cover nog voor ze in een film meespeelde en Ook Ariana Grande prijkte op de voorflap zonder zangcarrière. Toch staat Vogue’s jongere zusje misschien nog het meest bekend om het spotten van jonge modellen. Wie herinnert zich immers niet die iconische February 2008 cover met een piepjonge Karlie Kloss, Ali Michael en Chanel Iman?

Als het Teen Vogue team dus aankondigt dat ze de drie meest veelbelovende jonge modellen van het moment hebben ontdekt, dan spits je dus best de oren. Aya Jones, Lineisy Montero en Imaan Hammam, die de augustuscover sieren in denim, zijn echter niet enkel opvallend vanwege hun catwalk CV of hun fantastische botstructuur. In een industrie die nog steeds heel vaak blanke modellen verkiest, is het opmerkelijk en verfrissend dat geen van deze drie meisjes blank is.

Jones werd gescout in Parijs – waar ze opgegroeid is- en heeft al 47 shows gelopen sinds haar exclusieve debuut in de Prada SS15 show. Montero, die aangesproken werd in een pretpark in Santo Domingo, maakte dan weer haar eigen exclusieve debuut voor het Franse modehuis het volgende seizoen. Hamman – half Marokkaans, half Egyptisch en geboren in Amsterdam- stond eerder al op de ‘InstaGirls’ cover van september, wandelde al over de Victoria’s Secret catwalk en heeft een campagne voor Givenchy op haar naam staan.

Nu ze door Teen Vogue genoemd worden als de Modellen Van Morgen zal hun carrière allicht de pan uit swingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content