Kuieren in Andalusië en huizen spotten in Londen: tips voor de wandeltoerist

Andalusië © tom pod moren for unsplash
Veerle Helsen

Reisjournaliste Veerle Helsen trekt de wereld rond en speurt elke week naar de beste tips voor trips. Zin een wandelreis? Deze week verzamelt ze drie tips voor de wandeltoerist.

Spaanse stappen met de Wandering Ladies

‘Twintigduizend stappen per dag zonder dat het een echte wandelreis wordt’, dat is de slogan van Wandering Ladies, een kleinschalige Belgische reisorganisator die wandeltrips in Andalusië aanbiedt, in en rond steden als Sevilla en Malaga. Je kunt ze in groep of individueel boeken. Bij die laatste optie krijg je een wandering box met tips voor wandelroutes, maar ook wijngaarden, proeverijen of de lekkerste lunchstops.

wanderingladies.com

Huizentocht in Londen

Stefi Orazi is een Britse artdirector en auteur van het boek Modernist Escapes, An Architectural Travel Guide (2021). Ze ontwerpt ook vrolijk geïllustreerde walking guides in Londen: kleine en handige uitvouwkaarten met wandelroutes langs modernistische huizen. De eerste editie over Noord-Londen maakte ze tijdens een van de lockdowns, intussen zijn er al negentien en kun je ze verzamelen in een mooie box.

Vanaf 6 euro, thingsyoucanbuy.co.uk

© GF

Zuiders zoutpad in Albanië

De Albanese Rivièra klinkt als een idyllische bestemming en met haar parelwitte stranden en turkooizen water maakt ze die naam ook waar. De kust van Zuid-Albanië is in het voor- en najaar ook een wandelparadijs. Over de uitlopers van het Keraunisch gebergte slingeren paden die dorpjes, citrusboomgaarden en sprookjesbossen met elkaar verbinden en onderweg de mooiste zeezichten bieden. Heb je weinig tijd om op internet routes en accommodaties uit te pluizen? Bij Zuiderhuis boek je uitgestippelde wandelreizen die vertrekken vanuit het kustplaatsje Himarë.

zuiderhuis.be

© JANI GODARI for unsplash

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content