Kroatie favoriete zonbestemming van Belgen

© Thinkstock

Kroatië is de favoriete strandbestemming van de Belg, gevolgd door Bretagne, het Franse Aquitanië, Sicilië en Duitsland.

Dat blijkt uit een enquête van Test-Aankoop waaraan 3.236 Belgen deelnamen. Vooral de sfeer, het landschap en de prijzen zijn voor de ondervraagden bepalend voor het succes van de strandvakantie. De resultaten staan te lezen in het magazine van de consumentenorganisatie.

Dat Kroatië met een tevredenheidscore van 86 op 100 bovenaan prijkt, is volgens de onderzoekers te danken aan het mooie landschap, het heldere water en de schappelijke prijzen, maar ook aan de sfeer en de bezienswaardigheden. De drukte is het enige minpunt.

Strandvakantie favoriet

De Belgische stranden staan met een score van 79 op 100 op een 15de plaats. Vooral de prijs en de drukte scoren slecht, het strand krijgt dan weer een heel goede score.

Slechts een minderheid ging de laatste jaren niet op reis. Eén op de acht blijft liever thuis en nog eens één op de acht trekt naar zijn tweede verblijf. De strandvakantie is voor 45 procent de favoriete formule, gevolgd door sightseeing (37 procent) en bergvakantie. Slechts 2 procent zei ontevreden te zijn over de laatste strandvakantie, terwijl 73 procent vol lof was.

Onaangename verrassingen

Toch zijn er soms onaangename verassingen. Elf procent meldt vertragingen met meer dan 2 uur, 9 procent kreeg te kampen met extra kosten en 20 procent kreeg diensten van een beduidend mindere kwaliteit dan beloofd.

Opvallend tot slot is dat de helft zijn reis volledig zelf organiseerde en daar gemiddeld positiever over was dan zij die een pakketreis verkozen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content