Fietsen in de Bollenstreek

In het voorjaar, gedurende het Keukenhof seizoen van 19 maart tot 21 mei zijn er zes bewegwijzerde fietsroutes uitgezet, die alle beginnen bij Keukenhof. De routebeschrijvingen zijn verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits en een aantal ook in het Spaans, het Japans en zelfs in het Chinees.

Je wordt veelal over fietspaden en smalle wegen door de Bollenstreek geleid en fietst langs kleurrijke velden. In maart bloeien de narcissen al, in april de hyacinten en met de tulpen erbij in haar vele variëteiten is de streek op haar mooist.

Twee routes voeren de fietser langs de velden ten noorden van Keukenhof en ook twee leiden naar het zuiden, waarbij je een bezoek kan brengen aan Panorama Tulipland in Voorhout of aan het bloembollenmuseum de Zwarte Tulp in Lisse.

De twee langste routes (25 km en 40 km) zijn de meest gevarieerde en gaan door het hart van de Bollenstreek en ook naar de kust langs plaatsen als Noordwijk. Voor groepen bestaat er tevens de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een bloembollenbedrijf.

De kosten voor het huren van een fiets bedragen € 8.50 inclusief de fietsroute. Er zijn dames-, heren- en kinderfietsen, kinderzitjes en ook tandems te huur. Het Booking Office van Keukenhof verzorgt ook arrangementen voor groepen vanaf 20 personen.

Informatie
Keukenhof
Fietsenhuur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content