10 avonturen naast de Karinthische pistes

© Kärnten Werbung / Franz Gerdl

De wintersportvakantie draait niet meer alleen om skiën, snowboarden en après-ski. Meer en meer mensen zoeken ook het avontuur buiten de pistes. Karinthië is daarvoor de perfecte bestemming en geeft 10 leuke tips om de winter ook buiten de pistes te ontdekken en te beleven.

1. Culinaire sneeuwschoenwandelingen

In Bad Kleinkirchheim word je tijdens een begeleide sneeuwschoenwandeling ook op culinair gebied verrast. Na de wandeling in de Karinthische Nockberge wacht er in de hut op de Feldpannalm een overheerlijk menu, samengesteld door TV-kok Marco Krainer. Daarna op de rodel weer terug het dal in. Deze wandeling is op 6 data mogelijk: 30 januari, 4 februari, en 4, 11 en 18 maart 2015. Kosten p.p. inclusief sneeuwschoenwandeling/toerskitocht, menu, rodeltocht: 59 euro exclusief liftpas.

2. Ontdek de Alpen Big Five (met steenbokgarantie)

Men hoeft niet naar Afrika om te Big Five te kunnen zien. De Alpen hebben hun eigen Big Five: de steenadelaar, de steenbok, gemsen, de baardgier en de sneeuwhaan kunnen tijdens een begeleide sneeuwschoentocht door het nationale park Hohe Tauern ontdekt worden. De tocht start aan de voet van de Großglockner in het romantische Fleißtal. De jachtopzieners van het nationale park weten waar ze moeten zoeken.

10 avonturen naast de Karinthische pistes
© Kärnten Werbung / Franz Gerdl

3. Winterwellness

Floaten, rusten, fitness of bubbelen, in het (S)PAradies aan de Wörthersee is het meer altijd om de hoek. In de hotels rond het meer zijn ware wellness-oases ontstaan. Bijvoorbeeld in het Falkensteiner Schlosshotel in Velden of in het Mayr&more-Golfhotel. Een tip voor echte kanjers: Nieuwjaarszwemmen op 1 januari voor het Schlosshotel.

4. Snelste kookcursus in de Alpen

In de Millennium-Express in Nassfeld, die de skiërs in 17 minuten van het dal naar de 2.000 meter hoger gelegen Madritsche brengt, krijgen de gasten een snel kijkje in de Karinthische kookkunst. Voor het oog van de skiërs bereiden de koks Karinthische Kasnudl, waar uiteraard van geproefd mag worden. www.nassfeld.at

10 avonturen naast de Karinthische pistes
© Kärnten Werbung / Franz Gerdl

5. Van de piste de therme in

Spanning en sensatie! Op 10 en 11 januari 2015 strijden de beste skidames ter wereld op de wedstrijdafdaling „Kärnten Franz Klammer” in Bad Kleinkirchheim om de winst. En wel om die van de afdaling en de Super G tijdens de Audi Ski World Cup. De piste is 3.150 meter lang met een hoogteverschil van 740 meter en met sprongen, scherpe bochten en snelle glijstukken. www.badkleinkirchheim.at

6. Nieuw toerski-leerpad op de Falkert

De bergen ver van de drukke pistes ontdekken wordt steeds populairder. Maar naast goede uitrusting moet ook gelet worden op o.a. de techniek en lawinegevaar. De 6 informatieborden langs de route geven belangrijke informatie over lawineniveau’s, lawinepiepers, uitrustingstips tot en met de juiste ‘Spitzkehrengehen’. Het toerski-leerpad op de Falkert, in het Heidi-Alm Skipark is uniek en er kan gratis gebruik van gemaakt worden.

10 avonturen naast de Karinthische pistes
© Kärnten Werbung / Franz Gerdl

7. Proefcursus Biathlon

Als nieuw lid van „X- Country Ski Holidays”, de eerste toeristische aanbieder in de Alpen voor langlaufende wintersporters, versterkt het Natuurpark Weissensee zijn langlaufmogelijkheden. Zo zijn er 50 km skating- en dubbel gespoorde loipes. Verder kunnen liefhebbers van de Noorse wintersporten zich ook verheugen op een proefcursus biathlon. Bij de ontwikkeling van een Nordisch Centrum werd het beste loipennetwerk uitgebreid met een biathlontraject waar met lasergeweren geschoten kan worden.

8. Speciale arrangementen voor vriendinnen

Ontspannen, het alledaagse even loslaten. Plezier hebben en alleen aan jezelf denken. Onopgemaakt aan het ontbijt verschijnen en alleen dingen doen die je gelukkig maken. En dat samen met je allerbeste vriendin. Voor iedereen die dat eens wil proberen, zijn er de „Ladypakketten”. Arrangementen inclusief 2 x ski- of snowboardles van 2 uur per dag. Alternatief programma op de 3e dag, testen van andere wintersporten zoals sneeuwschoenwandelen, rodelen of langlaufen. Geldig van 7 t/m 31 januari en van 1 maart tot seizoenseinde.

10 avonturen naast de Karinthische pistes
© Kärnten Werbung / Franz Gerdl

9. Lelies en sterren voor hotels in Villach

De kritische wellness-hoteltester van de Relax-Guide beoordeelde het in 2007 geopende Wellnessresort Feuerberg op de Gerlitzen Alpe met 18 punten/3 lelies. Slechts 9 andere Oostenrijkse Wellnessbedrijven hebben 19 of 20 punten. Dat zijn in Karinthië het Ronacher Thermenhotel, Hochschober Aenea Private en Viva. In het Alpinhotel Pacheiner geniet men niet alleen van de nieuwe Infinity-Outdoor-Pool met prachtig bergpanorama, maar ook van de sterren in de grootste private sterrenwacht van Oostenrijk. Overdag spot je de zon en de steenbokken op de Großglockner.

10. Stripfiguren op de kinderpiste

Katschi’s Kinderwelt” is een voor kinderen gereserveerde piste, waar stripfiguren de kleintjes aanmoedigen. Elke woensdag vindt de mascotteparade in het paardencentrum Katschberg plaats. Wie na zonsondergang nog niet genoeg avontuur beleefd heeft, kan zich op de 1,5 km lange rodelbaan van de Gamskogelhütte nog even uitleven. Overdag is de rodelbaan bij gepaste weersomstandigheden geopend. Op dinsdag en zaterdag is de rodelbaan van 17.00 tot 23.00 uur verlicht. Maar ook een paardensledetocht in het beschermde natuurgebied Gontal laat de kinderoogjes stralen. www.katschberg.at

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content