Prins George verslaat mama Kate als best geklede royal

© Reuters

Prins George is nog maar net elf maanden oud en hij is al tot best geklede royalty gekroond. De peuter heeft zo zijn stijlvolle moeder naar de tweede plaats verstoten.

Prins George is nog maar net elf maanden oud en hij is al tot best geklede royalty gekroond. De peuter heeft zo zijn stijlvolle moeder naar de tweede plaats verstoten.

De website My1stYears.com vroeg zijn klanten om hun stem uit te brengen voor het best geklede lid van de koninklijke familie uit Groot-Brittannië. Zo’n 23% van de 600 ondervraagden stemden prins George naar de eerste plaats. Het is verrassend dat de elf maanden oude prins eerste werd in het onderzoek want hij moest het opnemen tegen straffe concurrentie. Stijlicoon en moeder van de Britse prins, Kate Middleton, kreeg de tweede plaats. Vader William haalde maar net de zevende plaats. Ook de Queen werd opgenomen in de lijst en werd knap derde.

‘George-effect’

Na het ‘Kate effect’ waarbij de jurken die de hertogin draagt na enkele uren al uitverkocht zijn, wordt er nu ook gesproken van het ‘prins George effect’. Ook de outfits van de Britse troonopvolger vliegen als zoete broodjes de deur uit. Het Belgische merk ‘Les Petites Abeilles’ heeft met dat effect kennis mogen maken toen ze het Britse paar een rompertje met zeilboten op hadden cadeau gedaan. Uiteindelijk is het vooral een groot compliment naar Kate Middleton toe. Ze is niet enkel een krak in zichzelf modieus te kleden, maar ze slaagt er ook steeds in om haar zoon stijlvol en modern uit te dossen.

Kritiek

Toch komt er soms ook kritiek op de kleding van Prins George. Zo zouden zijn outfits iets ’te braaf’ of ’te klassiek’ zijn. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende broekpakjes die hij heeft in het blauw, rood of roze. Dit wordt dan gecombineerd met een wit T-shirt en donkere schoentjes. Het is zo dat er niet bijster veel afwisseling zit in de outfits van de kleine royal. Maar uiteindelijk kwam George toch als best geklede prins uit deze stemming.

(TVE/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content