Tip: ontmoet de pionier van de duurzame mode Safia Minney tijdens Fair Fashion Talks in Gent

Safia Minney en Zandra Rhodes tijdens fashion week © Instagram

Op acht maart zakt Safia Minney, oprichtster van People Tree, af naar Gent. Die avond vertelt ze vol bezieling over de mode-industrie en over haar 25 jaar ervaring in de fairtrade modewereld. Ook stelt ze haar nieuwe boek en collectie voor.

Het merk People Tree was bij de eersten om duurzame kledij actief te promoten en te produceren. Een kwarteeuw lang bood het merk actief steun aan meer dan 4000 boeren in zes landen, aan een eerlijke prijs voor de grondstoffen en een correct salaris voor de textielarbeidsters.

“Fast fashion heeft zijn prijs, op ecologisch én op menselijk vlak”, aldus Safia. Het verhaal van People Tree toont aan dat het anders kan. “Als klein label is het niet makkelijk om een sociaal businessmodel aan te hangen. Maar wij zijn het levend bewijs dat zo’n model wél werkt!”

Fair Fashion Talks#2 biedt een unieke kans om Safia Minney te ontmoeten, haar verhaal uit eerste hand te horen en met haar in gesprek te gaan. Op het programma staan een boekvoorstelling, show van nieuwste collectie en vraaggesprek met het publiek. Wij zullen alvast aandacht onze oren spitsen en deze inspirerende onderneemster aan de mouw trekken voor prangende vragen over duurzame mode. Moderator van dienst is radio- en tv-presentatrice Kirsten Lemaire.

Surf voor meer info en tickets naar Gentfairtrade.be.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content