Exclusief: Olivier Rousteing over zijn collectie met NikeLab ‘Nooit gedacht dat ik me zo thuis zou voelen bij Nike’

NikeLab x OR N98 Jacket: 265 EUR © Nike

In het kader van de NikeLab Summer of Sports sloeg het bekende sportmerk de handen in elkaar met Olivier Rousteing, creatief directeur bij Balmain en lieveling van de sterren. Samen creëerden ze de Football Nouveau collectie: een gitzwarte sportlijn met een gouden touch.

Heb je altijd al een band gehad met Nike?

Olivier Rousteing: “Toen ik 14 of 15 was heb ik mijn ouders echt gesmeekt om een paar Air Max sneakers. Ik had zelf het geld niet en was van plan een studentenjob te nemen om zo’n schoenen te kunnen betalen. Ik weet nog dat ik de eerste persoon in mijn school was met Air Maxen – trots dat ik was!”

Hoe was het om nu, vijftien jaar later, met het merk samen te werken?

Rousteing: “Mijn favoriete herinnering aan deze samenwerking was mijn bezoek aan de Nike campus in Portland. Dat was gewoonweg fantastisch – ik voelde me weer kinds. Het was er zo proper en modern. Ik ben een stad als Parijs gewoon, ik woon er en werk er, dus voor mij was het echt een wereld die openging. Het team ontmoeten was ook heel erg fijn: ik heb veel bijgeleerd over nieuwe materialen, stoffen en technieken. Ik voelde me wel thuis in die wereld, wat ik niet had verwacht omdat Nike toch wel anders is dan mijn leven bij Balmain.”

NikeLab x OR Top: 115 EUR
NikeLab x OR Top: 115 EUR© Nike

Hoe is het designproces verlopen?

Rousteing: “Ik denk dat onze goede communicatie een grote rol heeft gespeeld. Ik moest immers mijn universum, ethiek en esthetiek uitleggen aan Nike en vice versa. Het was heel interessant om van ideeën te wisselen ook al was het vinden van een balans tussen onze beide overtuigingen best wel een uitdaging.”

Je kon natuurlijk in een schatkamer aan materialen duiken bij Nike. Heb je ook kennisgemaakt met de beroemde Flyknit?

Rousteing: “Zeker, en het was meteen mijn favoriet. Het is echt de ideale materie om mijn gevoel voor mode met Nike te combineren – zo kon ik er goud in verweven bijvoorbeeld. Ik ben best wel fier dat ik ermee heb mogen werken.”

Wat was het moeilijkste aan deze samenwerking?

Rousteing: “Ongetwijfeld de sneakers. Ik wou iets glamoureus creëren, maar ik wou de techniek en innovatie die in de schoen gekropen is niet verbergen. Het ziujn comfortabele schoenen, gericht op prestatie, maar wanneer je ze aanhebt voor je je toch sexy en powerful.”

NikeLab x OR Air Footscape Magista: 200 EUR
NikeLab x OR Air Footscape Magista: 200 EUR© Nike

Vond je het leuk om een collectie uit te brengen geïnspireerd op voetbal?

Rousteing: “Ik weet hoeveel mensen voetbal kijken en hun favoriete ploegen volgen, dus het was heel opwindend om mode dat wereldje binnen te loodsen. Ik speel zelf niet, maar ik vind het wel fijn om te kijken naar wat al deze grote spelers dragen – ook in hun vrije tijd. Het zijn rolmodellen voor velen hé, en dan is het natuurlijk fantastisch dat deze iconische atleten jouw mode rond hun lichaam zullen hebben hangen.”

Wie is je favoriete voetballer van het moment?

Rousteing: “Cristiano Ronaldo. Hij is niet enkel een ster op het veld, maar hij heeft ook nog eens een sterke persoonlijkheid en een glamoureuze levensstijl en garderobe.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content