Door zoete aardappels te roosteren creëer je een lekkere textuur en een rijke smaak. De chimichurri geeft het gerecht een frisse draai en schept een mooie balans met de natuurlijke zoetheid van de aardappels. Extra bite en groen komen van de groene asperges.
...

Door zoete aardappels te roosteren creëer je een lekkere textuur en een rijke smaak. De chimichurri geeft het gerecht een frisse draai en schept een mooie balans met de natuurlijke zoetheid van de aardappels. Extra bite en groen komen van de groene asperges. voor 4 personen als bijgerecht 400 g zoete aardappels 200 g groene asperges Milde olijfolie Voor de chimichurri Grote handvol peterselie Kleine handvol verse oregano (of 1 tl gedroogde) 1-2 sjalotten oe-1 kleine rode chilipeper, zonder zaadlijst en zaadjes, in dunne ringetjes 3 tenen knoflook 2 el rodewijnazijn Olijfolie Zeezout Plakjes citroen (optioneel) Paprika- of gerooktepaprikapoeder (optioneel) 1. Verwarm de oven voor tot 180°C. Schil de zoete aardappels en snijd ze in dikke plakken van 1 tot 2 cm. Bak ze met een beetje olijfolie in een pan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Leg ze op een bakplaat en bestrooi ze met wat zout. Zet ze nog 20 minuten in de oven om ze vanbinnen volledig gaar te laten worden. 2. Hak voor de chimichurri de peterselie en oregano fijn. Snijd de sjalot en rode chilipeper heel fijn en pers de knoflook. Meng alles met de rodewijnazijn en giet er een flinke scheut olijfolie bij. Voeg wat zout naar smaak toe. Laat de smaken minstens 10 tot 20 minuten op elkaar inwerken. 3. Gril of bak vlak voor het serveren de asperges heel kort met wat olijfolie en zout. Maak een bergje van de zoete aardappels en asperges. Schep er een flinke lepel chimichurri bij en garneer eventueel met een paar plakjes citroen en wat (gerookte)paprikapoeder.