‘Girls’-genie strijkt neer in Vlaamse Opera Antwerpen

Lena Dunham. © Reuters
Wided Bouchrika
Wided Bouchrika Freelancejournaliste

De getalenteerde creatieve duizendpoot Lena Dunham stelt niet teleur. Na het op de valreep afzeggen van haar visite aan de Boekenbeurs, zit ze donderdag 4 december met pen in de aanslag in de Vlaamse Opera in Antwerpen. Aan u om haar diepste persoonlijke spinsels samengebundeld in ‘Not that kind of girl’ mee te zeulen. Wie niet genoeg van het ‘Girls’-genie kan krijgen, kan achteraf nog genieten van een lezing.

Actrice, regisseur, producer, scenarist en met de uitgave van ‘Not that kind of girl’ tegenwoordig ook auteur. De lijst talenten van de Amerikaanse comédienne Lena Dunham lijkt eindeloos. Haar fanbasis evenredig ook.

Toch moest de ‘Girls’-bedenker haar signeersessie op de Boekenbeurs op het allerlaatste moment annuleren, ‘om dwingende medische redenen’. Anderen speculeren dat de commotie rond haar boek en de daarbij horende beschuldigingen dat ze haar zus seksueel misbruikt zou hebben, veeleer iets te maken hadden met haar snelle terugreis naar de Verenigde Staten.

Maar speculaties terzijde, Dunham stelt haar fans niet teleur. Uitgeverij Lannoo die haar recentste boek in het Nederlands uitgaf, heeft een nieuwe afspraak kunnen strikken: de auteur pikt haar promotour weer op in de Vlaamse Opera in Antwerpen op donderdag 4 december. En daar zal u niet enkel uw boek door haar vingers kunnen laten glippen en laten sieren met wat penstreken. Dunham sluit af met een lezing.

Inschrijven voor signeersessie (19,95 euro inclusief boek), lezing (10 euro) of beiden (maak de som), is nog mogelijk op de website van Lannoo. De signeersessie start om 18u30, de lezing om 20u30. Wie op 3 november naar de Boekenbeurs was afgereisd voor een ontmoeting die nooit plaatsvond, maar zijn gegevens aan de stand van de uitgeverij opgaf, krijgt voorrang op de nieuwe afspraak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content