Erika Schenk: ‘Sportieve vrouwen van alle maten verdienen respect’

Erika Schenk © -

Het curvy model Erika Schenk is de covergirl van het Amerikaanse magazine Women’s Running. In het bijhorende interview vraagt ze meer respect voor vrouwen met een maatje meer die een sportieve levensstijl hebben.

Of je nu maatje 34 of 46 hebt, iedereen kan fit zijn. Het is voor vrouwen met grotere maten dan ook erg frustrerend wanneer fitnessmagazines enkel slanke modellen op de cover zetten. Ook zijn er minder (stijlvolle) sportoutfits beschikbaar voor sportieve zielen met een curvy lichaam. Dat is jammer, want zo krijgen deze vrouwen het gevoel dat sporten niet aan hen besteed is.

Wanneer vrouwen met een maatje meer vertellen over hun favoriete sport, stoten ze vaak op ongeloof. Volledig onterecht, vindt model Erika Schenk. Haar lievelingssport is lopen. ‘Lopen is voor ieder lichaam en voor overal,’ klinkt het.

Voor de shoot trokken ze naar het Prospect Park in Brooklyn. Erika begon met lopen tijdens volleybaltrainingen en loopt nu al tien jaar om fit te blijven en haar hoofd vrij te maken. Ze ijvert voor meer media-aandacht voor fitte vrouwen met een maatje meer en hoopt op die manier de vooroordelen de wereld uit te helpen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content