Nedda heeft het druk

© Nedda

De Antwerpse designer Nedda El-Asmar breidt haar webshop uit.

De Antwerpse designer Nedda El-Asmar zit in een erg drukke periode. Hoewel ze nog maar net terug is van Abu Dhabi, waar ze meewerkte aan de ‘Abu Dhabi Art‘-beurs, breidt ze haar webshop uit met diverse nieuwe ontwerpen.
Het aanbod van de webshop vergroot onder andere met de laatste aanvullingen van de Appetize-collectie. Het gaat om een dessertmes, -vork en -lepel, een vismes, een botermesje en een mokkalepel. Ook de ontwerpen in zilver voor Robbe & Berking en de chaise-à-secrets voor Vange zijn nu online te koop. Begin december komt er nog een nieuw ontwerp bij, een brievenopener. Tot 31 december loopt er overigens een speciale promotie: per aankoopschijf van 50 euro, krijgt u twee mokkalepeltjes van de Appetize-collectie.

In Abu Dhabi was ze dan weer te gast op vraag van de organisatie. Samen met zes andere designers creëerde ze er een nieuw ontwerp met respect voor de lokale tradities, materialen en technieken. Niet voor niets vormde ‘Local’ dan ook de rode draad doorheen de ‘Abu Dhabi Art’-beurs van dit jaar. De jaarlijkse beurs is een forum voor moderne en hedendaagse kunst, waaraan ontwerpers en kunstgalerijen uit de hele wereld deelnemen.

Nedda El-Asmar, Nedda, studeerde juweelontwerp en edelsmeedkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en aan het Royal College of Art in Londen. Ze werkt onder andere voor Hermès, Royal Boch en Eternum. Sinds 2008 werkt ze samen met ontwerper Erik Indekeu, waarmee ze het servies voor het Princess Elisabeth Station op Antartica ontwierp. Ze heeft al tal van prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Henry van de Velde award voor Jong Talent in 2007.

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content