Vijftig tinten kip: erotisch koken met een jonge scharrelkip

© gf

De culinaire parodie op ‘Vijftig tinten grijs’ vertelt de erotische fantasieën van de jonge scharrelkip Miss Chicken, gekoppeld aan 50 recepten.

De erotische fantasieën van Miss Chicken, die meedogenloos uit de koelkast wordt gehaald en zich fifty shades-gewijs laat bereiden op 50 verschillende manieren door een sexy, dominante kok met grote ‘honger’, kennen geen limieten. Met keukentouw, mes en tal van ingrediënten in de aanslag laat hij de jonge ondeugende scharrelkip alle kanten van het aanrechtblad zien.

Het resultaat is een grappig doorlopend verhaal met kinky kantjes en gelardeerd met 50 recepten, geïllustreerd en ondergebracht in hilarische hoofdstukken zoals ‘Pikant gevogel’, ‘Heet Gewreven Hoentje’, ‘de Morning-after penarie’, ‘Druipende dijen’ en ‘kokette kroketten’.

Vijftig tinten kip: erotisch koken met een jonge scharrelkip
© gf

‘Hij doopt een kwast in de hete saus en geselt de harissa in mijn huid met de borstel. Ow – dat doet pijn. Maar al snel begint mijn huid te zingen onder de aanraking. Hij streelt mijn nek en schouders en schildert een spoor van vuur helemaal tot daar beneden. Hotverdomme.’ Het is eens wat anders om een recept te beschrijven, in dit geval een passage die leidt tot ‘Geroosterde kip met harissa, gekonfijte citroen, kikkererwten en munt’.

In de VS maakt deze culinaire parodie op ‘Vijftig tinten grijs’ furore. Meer dan 250.000 exemplaren gingen al over de toonbank. Nu moeten ook de Nederlandstalige foodies die houden van kip (en iets meer) voor de bijl gaan. Een tip voor onder de kerstboom. (DB)

Vijftig tinten kip, uitgeverij Lannoo, 160 pagina’s, € 19,99

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content