Schol! Het favoriete drankje van Belgische cocktail-godfather Ben Belmans

Of we nu een hittegolf ondergaan dan wel een druilerige week uitzitten, een cocktail gaat er altijd in. Wij vroegen aan vier toppers om hun favoriete recept met ons te delen. Deze week: Ben Belmans van BelRoy’s.

Ben Belmans vormt samen met zakenpartner Dieter Van Roy het duo achter de Antwerpse cocktailbar BelRoy’s. Naast ervaren bartenders zijn het ook gekende destillateurs die naam maakten met hun bottle-mixed cocktails. Geen wonder dan ook dat Belmans nu en dan wel eens de godfather van de Belgische cocktailwereld wordt genoemd.

‘De Ipanema Swizzle is een heerlijke, zomerse cocktail, die zijn oorsprong vindt in het exotische Cuba. De BelRoy’s bottle-mixed El Presidente op basis van rum vormt een van de hoofdingrediënten. Het principe van op fles gerijpte cocktails is dat ze veel meer smaak hebben dan cocktails die je à la minute klaarmaakt. Hoe langer de ingrediënten afgesloten in de fles zitten, des te meer de dominante alcoholsmaak naar de achtergrond schuift en de andere smaken beter tot hun recht komen. De Afrikaans-Caraïbische swizzle geeft de cocktail nog een leuke extra: met een houten swizzle stick moet je de ingrediënten omroeren en als bartender breng je zo je positieve vibes over in de cocktail.’

Ipanema Swizzle
  • 40ml BelRoy’s El Presidente
  • 60ml passievruchtensap
  • 30ml ginger ale

Schenk deze ingrediënten in je leukste zomerglas over crushed ice en swizzle of roer ze even goed door mekaar.

Garneren doe je met een passievrucht en munt.

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content