Winterkost: 30 recepten voor de echte klassiekers
De winter duurt lang, zeker voor wie elke avond een leuk gerecht wil verzinnen. Het moment om de klassiekers nog eens boven te halen. Vol-au-vent, stoemp, stoofvlees of een stevige hutsepot: 30 recepten voor typisch Belgische winterkost.
Hoewel er af en toe al een vleugje lente te bespeuren valt, hebben we nog een volle maand winter te gaan. Belgische comfortfood biedt dan de nodige energie voor die laatste paar weken. Zin in klassiekers van de bovenste plank? Ga voor deze kotelet met stoemp, spek en spruiten, rodekool met worst, kip en appelmoes of steak-friet die zich kan meten met de betere brasseriekeuken. Stuk voor stuk oerdegelijke gerechten die het altijd goed doen in dit seizoen. Met deze recepten zet je winterkost op tafel die je (over)grootmoeder trots zou maken.
30 recepten voor winterkost
- Balletjes in tomatensaus
- Cassoulet à la Escoffier
- Gebakken buikspek met spruiten
- Gehaktballen met aardappelen
- Gevulde uien met gehakt, spek en tomatensaus
- Gevuld gehaktbrood
- Hutsepot met allerlei varken
- Kip aan ’t spit met appelmoes en frieten
- Kippenbouten met wortelstoemp
- Konijn met mosterdsaus
- Konijn met pruimen
- Koninginnehapje
- Luikse balletjes
- Ovenschotel met zuurkool
- Rodekool met worst
- Spruitenpuree met gepocheerd ei en speksaus
- Spruitenstoemp met gebakken spek
- Steak met peperroomsaus
- Steak tartare
- Stoemp van aardappel, wortel en prei
- Stoemp van boerenkool met worst
- Varkenskotelet met gestoofde spruiten
- Vegetarische vol-au-vent met eekhoorntjesbrood
- Vlaamse stoverij
- Vogelnestjes met tomatensaus
- Winterse stamppot met varkenskotelet
- Witloof met kaas en ham
- Worst en appel met stamppot van aardappel en rodekool
- Wortelstoemp met worst
- Zuurkool met worst
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier