Winterkost: 30 recepten voor de echte klassiekers

stoemp boerenkool
© Getty
Katrien Huysentruyt Journalist

De winter duurt lang, zeker voor wie elke avond een leuk gerecht wil verzinnen. Het moment om de klassiekers nog eens boven te halen. Vol-au-vent, stoemp, stoofvlees of een stevige hutsepot: 30 recepten voor typisch Belgische winterkost.

Hoewel er af en toe al een vleugje lente te bespeuren valt, hebben we nog een volle maand winter te gaan. Belgische comfortfood biedt dan de nodige energie voor die laatste paar weken. Zin in klassiekers van de bovenste plank? Ga voor deze kotelet met stoemp, spek en spruiten, rodekool met worst, kip en appelmoes of steak-friet die zich kan meten met de betere brasseriekeuken. Stuk voor stuk oerdegelijke gerechten die het altijd goed doen in dit seizoen. Met deze recepten zet je winterkost op tafel die je (over)grootmoeder trots zou maken. 

30 recepten voor winterkost

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content