
Spruitenpuree met gepocheerd ei en speksaus met linzen
Voor 4:
Voor 4:
2 grof gesneden uien
boter
1 kg spruiten
peper en zout
5 sneden gerookt spek
2 el rode wijnazijn
1 el sojasaus
2 dl olijfolie
2 el gekookte groene linzen
4 eieren
azijn
2 dikke sneden wit brood
Stoof de uien glazig in ruime boter. Voeg de spruiten toe en stoof op zacht vuur gaar. Pureer en kruid met peper en zout. Snij het spek in fijne repen en bak krokant in boter. Blus met rode wijnazijn en sojasaus en voeg olijfolie toe. Roer de linzen eronder en kruid met peper en zout.
Pocheer de eieren in lichtgezouten kokend water met een scheut azijn. Snij het brood in dikke repen en bak ze krokant in boter. Verdeel de spruitenpuree op de borden, leg de gepocheerde eieren erop en lepel de spekvinaigrette rondom. Leg de soldaten (dikke repen toast) erbij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier