Stoemp van aardappel, wortel en prei

Bij een heerlijke stoemp van aardappel, wortel en prei past traditioneel een stuk varkensvlees of (vegetarische) worst.

Voor 4 personen

  • 600 g aardappelen
  • 2 preistengels
  • 3 wortels
  • 1 dl melk
  • 150 g boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook de knollen gaar in gezouten water.
  2. Maak de preistengels schoon en snijd het wit en het zachte groen in rondjes. Maak de wortels schoon met een dunschiller en snijd klein. Laat de groenten 5 minuten meekoken met de aardappelen.
  3. Giet het kookvocht af en voeg verwarmde melk en 50 g boter toe. Kruid met peper, zout en een snuifje muskaat. Stamp alles grof.
  4. Verdeel de stoemp van wortel over warme borden. Maak met een pollepel een kuiltje en vul met warme vleesjus of gesmolten boter. Bij dit gerecht past een gebakken stuk varkensvlees of worst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content