
Stoemp van aardappel, wortel en prei
Bij deze heerlijke klassieker past een stuk varkensvlees of worst.
Bij deze heerlijke klassieker past een stuk varkensvlees of worst.
Voor 4 personen
- 600 g aardappelen
- 2 preistengels
- 3 wortels
- 1 dl melk
- 150 g boter
- peper
- zout
- nootmuskaat
Bereiding
1. Schil de aardappelen en kook de knollen gaar in gezouten water.
2. Maak de preistengels schoon en snijd het wit en het zachte groen in rondjes. Maak de wortels schoon met een dunschiller en snijd klein.
3. Laat de groenten 5 min. meekoken met de aardappelen. Giet het kookvocht af en voeg verwarmde melk en 50 g boter toe. Kruid met peper, zout en een snuif muskaat. Stamp alles grof.
4. Verdeel over warme borden. Maak met een pollepel een kuiltje en vul met warme vleesjus of gesmolten boter. Bij dit gerecht past een gebakken stuk varkensvlees of worst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier