
Varkenskotelet met gestoofde spruiten en zwarte olijf
08-12-2011, 11:21
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:57
Een lekker kassiek Vlaams avondmaal met een lichte schwung.
Voor 4 personen
1,2 kg spruiten
1 kl natriumbicarbonaat
boter
zwarte peper en zout
nootmuskaat
3 el zwarte olijven (op water)
4 varkenskoteletten
gebakken aardappelen
Bereiding
1. Kook de spruiten beetgaar in lichtgezouten kokend water met een koffielepel natriumbicarbonaat. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en stoof ze in boter. Schud ze regelmatig op, zodat ze ‘bloemig’ worden. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en houd warm.
2. Giet de olijven af en hak ze grof. Meng onder de spruiten.
3. Bak de koteletten in boter, kruid ze met peper en zout. Serveer met de spruiten en met gebakken aardappelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier