Varkenskotelet met gestoofde spruiten en zwarte olijf

8c37cdd0eb990a252e095c982fbe9c1f

Een lekker kassiek Vlaams avondmaal met een lichte schwung.

Voor 4 personen

1,2 kg spruiten

1 kl natriumbicarbonaat

boter

zwarte peper en zout

nootmuskaat

3 el zwarte olijven (op water)

4 varkenskoteletten

gebakken aardappelen

Bereiding

1. Kook de spruiten beetgaar in lichtgezouten kokend water met een koffielepel natriumbicarbonaat. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en stoof ze in boter. Schud ze regelmatig op, zodat ze ‘bloemig’ worden. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en houd warm.

2. Giet de olijven af en hak ze grof. Meng onder de spruiten.

3. Bak de koteletten in boter, kruid ze met peper en zout. Serveer met de spruiten en met gebakken aardappelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content