Steak tartare

  • Moeilijkheid

Steak tartare

Voor 4:

500 g mooi doorbloed rundvlees zonder pezen (van de haas of de platte bil)

100 g opgelegde kleine augurken

1 middelgrote ui

5 takken peterselie

4 eierdooiers

4 el kappers

tabasco

worcestershiresaus

peper van de molen (bij voorkeur zwarte)

grof zout

Verwijder alle onzuiverheden van het vlees en snij het vervolgens met een groot mes in kleine dobbelstenen van 5 mm groot. Doe de blokjes in een kom en meng ze voorzichtig onder elkaar met een vork. Dek af en zet in de koelkast. Het vlees moet goed koel blijven om zijn ‘knapperigheid’ te behouden.

Maak het garnituur klaar: snij de augurken en verse ui in kleine dobbelstenen, hak de peterselie fijn, scheid de eierdooiers van de eiwitten. Bewaar de eierschalen.

Verdeel de tartaar met een vork in een platte ronde vorm op de borden en schik het garnituur rondom: augurk, ui, kappers en peterselie. Doe de eierdooiers in een halve eierschaal en schik bovenop de tartaar. Geef apart tabasco, worcestershiresaus, peper en zout. Serveer met een slaatje, verse frieten en huisgemaakte mayonaise.

Tip: Het vlees malen met een vleesmolen verwarmt het en maakt het ietwat slijmerig. Door het te snijden met een mes blijft het grover en knapperiger van structuur. Als u serveert zoals hierboven kunnen uw gasten hun steak tartare zelf bereiden en de sterkte ervan zelf bepalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content