Salade niçoise

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 kleine vastkokende aardappelen

100 g prinsessenbonen

2 tomaten

2 dl zonnebloemolie

4 el citroensap

peper en zout

gemengde salade

naar keuze

100 g ansjovisfilets

op olie

2 el kappers

4 el zwarte olijven

Kook de aardappelen beetgaar in de schil, laat afkoelen en pel. Snij in plakken. Kook de prinsessenbonen beetgaar in lichtgezouten water, laat schrikken onder koud stromend water. Pel en ontpit de tomaten, verwijder het zaad en snij in repen. Meng olie en citroensap tot vinaigrette, kruid met peper en zout.

Verdeel de sla over de borden, schik er de aardappelen, bonen en tomaten op. Werk af met ansjovisfilets, kappers, zwarte olijven en lepel er de vinaigrette over. Kruid met peper en zout.

* Dit is de klassieke versie van salade niçoise. Dus zonder tonijn uit blik. De ansjovisfilets zorgen voor het kruiden van de groenten, de olijven en kappers houden het geheel fris.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content