Ragout van ree met zachte kruiden

De ragout van ree wordt gegaard in rode wijn. Zorg ervoor dat de wijn goed inkookt, want dat is een absolute voorwaarde om de subtiele parfums van dit gerecht te bewaren.

Voor 4 personen
  • 300 g reeragout in blokjes van 1 cm
  • 25 g olijfolie
  • 3 dl stevige rode wijn
  • 200 g groenten (wortel, selder, ui en prei) gesneden in blokjes van 3 mm
  • 1 teentje look
  • tijm
  • laurier
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 1/2 koffielepel 4 kruidenmix (kaneel, komijn, curry en paprika )
  • 1 koffielepel ambachtelijke siroop, rode bessengelei of fondantchocolade
Bereiding
  1. Bak de stukjes vlees aan in de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en doe er de look, de tijm en de laurier bij. Zet het deksel op de kom en laat drie kwartier stoven.
  2. In de helft van de kooktijd mag je er de groenten, de kruiden en de siroop aan toevoegen. Controleer of het voldoende gekruid is en voeg de wijn toe aan de ragout van ree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content