De bereiding wordt gegaard in rode wijn. Zorg ervoor dat de wijn goed inkookt, want dat is een absolute voorwaarde om de subtiele parfums van dit gerecht te bewaren.
Voor 4 personen
300 g reeragout in blokjes van 1 cm
25 g olijfolie
3 dl stevige rode wijn
200 g groenten (wortel, selder, ui en prei) gesneden in blokjes van 3 mm
1 teentje look
tijm
laurier
zout en zwarte peper uit de molen
1/2 koffielepel 4 kruidenmix (kaneel, komijn, curry en paprika )
1 koffielepel ambachtelijke siroop, rode bessengelei of fondantchocolade
Bereiding
1. Bak de stukjes vlees aan in de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en doe er de look, de tijm en de laurier bij. Zet het deksel op de kom en laat drie kwartier stoven.
2. In de helft van de kooktijd mag je er de groenten, de kruiden en de siroop aan toevoegen. Controleer of het voldoende gekruid is en voeg de wijn toe.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier