Pasta al forno: 20 recepten voor pasta uit de oven
Nog net iets beter dan pasta is de al dente heerlijkheid uit de oven. Wereldpastadag is de gelegenheid bij uitstek om je beste recepten nog eens boven te halen. Twintig varianten op pasta al forno.
Sinds 1998 staat 25 oktober wereldwijd in het teken van de Italiaanse deegwaren. Dat pasta simpelweg onmisbaar is, staat vast: het meest geliefde ingrediënt van het mediterrane dieet werd door Unesco erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Je kunt deze hoogdag natuurlijk vieren met een van de grote Italiaanse klassiekers, maar is er iets gezelligers dan op een herfstdag een geurige schotel pasta uit de hete oven te kunnen halen? Van cannelloni, macaroni en lasagne tot cheesy ovenpasta, spaghettitaart en gnocchigratin: 20 recepten.
Lees ook: Zoals het ovenklokje thuis tikt… 35 herfstige ovenschotels om naar af te tellen
Pasta uit de oven: 20 recepten
- Cannelloni met kippengehakt en walnoten
- Cannelloni met paprikasaus
- Cannelloni met spinazie en ricotta
- Gratin van aardappelgnocchi met spek, roomkaas en rozemarijn
- Lasagne di pesce
- Lasagne met bospaddenstoelen, spinazie en parmaham
- Lasagne met brie en pesto van rucola
- Lasagne met courgette van Pascale Naessens
- Lasagne met knolgroenten, fontina en walnoten
- Lasagne met lamsgehakt
- Macaroni ham en kaas uit de oven
- Macaronigratin met kreeft
- Pasta met feta, halloumi en walnoten
- Romige spruiten met gnocchi, gepofte knoflook en fenegriek
- Spaghettitaart
- Spinazieschelpen in romige aubergine-tomatensaus
- Uunifetapasta
- Vegan canneloni
- Vegan lasagne van ecoblogger Elisabeth van Lierop
- Vegan pompoenlasagne
Meer recepten:
– Lekker in laagjes: 25 recepten voor lasagne
– Pompoensoep: een klassieker, 30 recepten
– Viva la pasta: 30 Italiaanse recepten
– Veel gezwam: 30 gerechten met paddenstoelen
– Doen met pompoen: 30 gerechten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier