Wat te doen met restjes pasta?

. © Getty

Als de ogen groter waren dan de buik en je blijft zitten met een vergiet vol aan elkaar klevende koude pasta: wanhoop niet!

1. Spaghettitaart

Dit is net zo leuk als het klinkt. Spaghettitaart is bovendien extra lekker als je ook nog pastasaus overhebt. Meng dan het restje pasta met de saus en voeg een losgeklopt eitje en wat kaas toe. Als je geen saus hebt, gebruik dan het eitje en de kaas in combinatie met wat room en eventueel wat overschot van geroosterde groenten. Stort het geheel in een taartvorm, werk af met wat blokjes boter voor een krokant korstje en bak in een hete oven van 180°C. Laat afkoelen en snijd in punten. Ideaal om mee te nemen als lunch of tussendoortje.

2. Frittata

Waar je bij een frittata doorgaans een beroep doet op aardappelen voor de stevigheid, vervang je ze in dit geval door je restje gekookte pasta. Gebruik voldoende losgeklopte eieren om de pasta te bedekken en kruimel wat feta of andere pittige kaas over de omelet. Alle overschotjes groene kruiden vinden ook hun plaats in dit gerechtje. Laat de onderkant van de frittata stollen op het vuur en plaats de ovenvaste pan in de voorverwarmde oven tot ook de bovenkant stevig is.

3. Noedelsoep

Puristen krijgen het warm en koud bij deze suggestie. Maar lijken noedels niet erg op spaghetti? Maak je favoriete snelle noedelsoep en laat de koude pasta warm worden in de bouillon voor een hartverwarmend restjesmaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content