Macaroni ham en kaas uit de oven
14-01-2016, 10:36
Bijgewerkt op: 14-10-2023, 18:03
Deze ovenschotel van macaroni met ham en kaas is een echte klassieker. Snel gemaakt en altijd geslaagd.
Voor 4 personen
- 200 g macaroni
- olijfolie
- 5 dl volle melk
- 5 el roux
- 200 g geraspte kaas (1/3 emmentaler, 1/3 gruyère, 1/3 Parmezaanse kaas)
- peper en zout
- nootmuskaat
- 3 dikke sneden gekookte ham (in reepjes)
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water met een scheutje olijfolie. Giet af en houd warm.
- Breng de melk aan de kook. Voeg de roux toe, draai het vuur lager en blijf roeren tot de roux smelt en de saus bindt. Laat 2 minuten zacht doorkoken. Giet door een zeef in een pan, breng opnieuw aan de kook en voeg de kaas toe.
- Laat al roerend smelten Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer de ham onder de gesmolten kaas en giet over de macaroni in een ovenschotel.
- Laat de macaroni met ham en kaas 15 minuten gratineren onder de grill.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier